Rețeta săptămânii – Tort Tiramisu

1738

Ingrediente:
500 gr pișcoturi, 100 gr ciocolată albă (pentru a decora pișcoturile), 100 gr ciocolată neagră (pentru a decora pișcoturile), 5 gălbenușuri, 300 gr zahăr, 600 gr mascarpone, 500 ml smântână pentru frișcă, 400 ml cafea îndulcită

Mod de preparare
Pentru început se topește ciocolata albă și cea neagră pe baie de abur (separat) sau se pot topi și la microunde. Se introduc vârfurile a 12 pișcoturi în ciocolata albă și a altor 12 pișcoturi în ciocolata neagră. Se lasă pișcoturile la frigider timp în care se pregătește crema. În bolul mixerului se pun cele 5 gălbenușuri cu jumătate din zahăr și se mixează până când compoziția se deschide la culoare și își dublează volumul. Se adaugă crema de mascarpone peste gălbenușuri și se mixează 2 minute. Separat se mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul. Se adaugă frișca peste crema de mascarpone și se încorporează cu mișcări de sus în jos. Într-o tavă detașabilă se montează tortul. Se însiropează foarte puțin pișcoturile din frigider (cele cu ciocolată) pe partea din interiorul tortului. După ce s-a format cercul tortului de pișcoturi se așează un strat de pișcoturi însiropate, peste care se pune un strat de cremă și un alt strat de pișcoturi însiropate în cafea, cremă din nou și se decorează după gust.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.