Rețeta săptămânii – Prăjitura vis de cocos

9774

Ingrediente
Blat:
6 albușuri, 250 g zahăr, 50 g nucă de cocos, 100 g făină, 1/2 linguriță praf de copt, 200 ml lapte

Crema:
6 gălbenușuri, 2 plicuri budincă de vanilie, 4 linguri făină, 10-12 linguri zahăr, 1 l lapte, 250 g unt sau margarină, 200 ml smântână lichidă pentru frișcă

În plus:
50 g nucă de cocos, alune de coapte (opțional)

Mod de preparare:
Se mixează spumă albușurile. Se încorporează zahărul și se continuă să se mixeze până când se va obține o bezea tare. Se adaugă făina, nuca de cocos și praful de copt. Se pune compoziția într-o tavă cu dimensiunea de 20 x 32 cm tapetată cu hârtie de copt.Blatul se coace la cuptorul preîncălzit la 190° C timp de aproximativ 15 minute. Se lasă blatul copt să se răcească, apoi se însiropează cu 200 ml lapte fiert. Pentru cremă, se mixează gălbenușurile cu budinca de vanilie, făina, zahărul și aproximativ 200 ml lapte. Se pune restul de lapte într-o crăticioară, la fiert. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, se toarnă compoziția cu gălbenușuri. Se amestecă și se fierbe până când crema se îngroașă, apoi se îndepărtează de pe foc. Într-un vas, se mixează smântâna lichidă. Se încorporează treptat untul și crema de vanilie. Se distribuie uniform crema peste blatul însiropat. Se decorează prăjitura cu nuca de cocos și opțional alune prăjite. Se lasă la frigider pentru 2-3 ore înainte de a o porționa și servi.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here