Rețeta săptămânii – Prăjitură regală cu brânză

1823

Ingrediente
Aluat
240 g făină, 100 g zahăr, 100 g unt, 10 g unt pentru uns tava,  1.5 linguriță praf de copt
Umplutură
400 g brânză de vaci, 3 ouă, 100 g zahăr, 1 linguriță zahăr vanilat, 80 g stafide
Cremă
150 g smântână, 5 linguri lapte condensat
Decor
3 linguri sos de caramel

Mod de preparare
Se amestecă untul rece cu zahărul, făina cernută și praful de copt. Se împarte compoziția sfărâmicioasă în două părți: pentru stratul inferior și cel superior al aluatului. Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul și zahărul vanilat și se obține o compoziție omogenă. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu diametrul (22 cm) și se ung marginile cu unt. Se pune o parte de aluat – firimituri și se nivelează uniform. Se toarnă umplutura de brânză de vaci, se nivelează și se adaugă stafidele. Se acoperă cu cealaltă parte de aluat și se nivelează uniform. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 40 de minute, umplutura trebuie să se coacă, iar aluatul să se rumenească deasupra. Se amestecă smântâna cu laptele condensat și se toarnă crema peste prăjitura caldă. Apoi se decorează cu sos de caramel (sau cu ciocolată topită). Efectul de marmură se obține cu ajutorul unei scobitori, cu care se trasează linii haotice. După ce prăjitura se va răci, crema se va lega și va fi comod de tăiat în felii.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here