Rețeta săptămânii – Prăjitură fără coacere cu iaurt și mure

2373

INGREDIENTE
300 g biscuiți Oreo, 125 g unt topit, 500 ml smântână pentru frișcă, 400 g mure, 300 g iaurt, 150 ml apă rece, 200 g zahăr pudră, 20 g gelatină separată în 2 boluri a câte 10 g fiecare

Mod de preparare
Se mărunțesc biscuiții Oreo cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se transferă conținutul într-un bol, adică pesmetul de biscuiți Oreo și se adaugă untul topit, după care se amestecă totul. Acesta va fi primul strat al acestei prăjituri, care va fi pus într-o tavă rotundă cu diametrul de 22 de cm. Tava va fi tapetată pe margine cu folie de acetat, iar fundul tăvii este tapetat cu hârtie de copt. Se pune în tavă baza de biscuiți cu unt și se distribuie amestecul pe toată suprafața, după care se presează ușor și se nivelează. Se pune tava la frigider pentru a pregăti cele două creme.Se hidratează gelatina împărțind cantitatea de apă în cele două boluri. Se amestecă după care se lasă bolurile deoparte. Se păstrează câteva mure pentru decor, iar restul se pasează cu ajutorul unui blender. Se strecoară sosul de semințe cu ajutorul unei site, după care se bate smântâna pentru frișcă. Se adaugă zahărul pudră când frișca este bătută mai mult de jumătate și se mixează în continuare până când devine fermă și se împarte aproximativ egal în 2 boluri. Se lasă frișca deoparte și se bagă gelatina în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde. Se scot bolurile și se amestecă după care este nevoie de iaurt și sosul de mure. Se adaugă primul bol cu gelatină în iaurt și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă a doua parte de gelatină în sosul de mure și se amestecă. Se toarnă sosul pentru prima parte de frișcă și se amestecă pentru a le combina. Se trece la cealaltă parte de frișcă în care se pune iaurtul cu gelatina. Se scoate tava de la frigider și se adaugă intercalat din cele două compoziții. Se începe cu crema de iaurt și se pune puțin din aceasta în centru, după care puțin din crema cu mure. Se încearcă să se adauge cantități aproximativ egale și se alternează cele două creme până când se vor termina. Se pune tava la frigider pentru aproximativ 6 ore. Se scoate prăjitura de la frigider și se decorează cu murele păstrate.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here