Rețeta săptămânii – Prăjitură cu prune și cremă de vanilie

2912

Ingrediente
5 ouă, 250 g zahăr, 250 g făină, 1 praf de copt, 1 plic zahăr vanilinat, coaja rasă de la o lămâie, 3 linguri apă clocotită, 3 linguri ulei, 300 g prune, 1 piersică (opțional), 1 linguriță cacao

Crema:
4 ouă, 180 g zahăr, 500 ml lapte, 80 g făină, 2 plicuri zahăr vanilinat/1 păstaie de vanilie, 1 plic gelatină, 150 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:
Albușurile se bat spumă. Se adaugă apoi alternativ zahărul și apa clocotită și se bat în continuare până se topește zahărul. Se adaugă uleiul și gălbenușurile, apoi se lasă mixerul deoparte și se adaugă făina amestecată cu praful de copt și coaja rasă de lămâie. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, de jos în sus până se omogenizează, apoi se toarnă 2/3 din compoziție într-o tavă (20/30) tapetată cu hârtie de copt. Restul de compoziție se amestecă cu cacao, apoi se toarnă deasupra. Se pun prunele tăiate în sferturi și piersica în cubulețe și se pune tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic timp de 35 minute.

Crema:
Mai întâi se hidratează gelatina în puțină apă. Se pune laptele la fiert cu păstaia de vanilie. Ouăle se bat cu zahărul și făina până se spumează. Se toarnă laptele fierbinte peste ouă, se amestecă bine, apoi se fierbe crema până se îngroasă ca o budincă. În crema fierbinte se adaugă gelatina hidratată și se amestecă bine. Se lasă crema să se răcească, apoi se amestecă cu frișca bătută. Se pune crema peste prăjitură, se dă la frigider o oră timp în care se va întări suficient, după care se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.