Rețeta săptămânii – Prăjitură cu nucă, mac și bezea

917

Aluat:
150 g unt rece, 100 g zahăr pudră, 3 gălbenușuri, 280 g făină, 1 linguriță praf de copt.

Umplutură:
1200 g semințe de mac, 150 g zahăr, 100 g nuci tocate fin, 120 g unt moale, 1 linguriță esență de migdale, 4 linguri gris,4 ouă.

Bezea:
8 albușuri la temperatura camerei, 170 g zahăr pudră.

Mod de preparare:
Într-un vas, se amestecă făina împreună cu praful de copt și zahărul pudră. Separat, se mixează gălbenușurile cu untul. Se încorporează cele două compoziții. Se toarnă aluatul obținut într-o formă tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea de 35 x 25 cm. Blatul se coace la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 15 – 20 minute. Între timp, se pregătește umplutura cu mac. Se amestecă zahărul împreună cu nucile tocate. Se adaugă untul moale, esența de migdale, grisul și gălbenușurile. Se mixează separat albușurile, apoi se încorporează la umplutură. Se adaugă semințele de mac și se amestecă cu o lingură de lemn sau spatulă. Se distribuie umplutura pe blatul copt și răcit. Se coace la cuptorul preîncălzit la 175° C timp de 35 – 45 minute. Pentru bezea, se mixează albușurile și treptat se adaugă zahărul. Se distribuie bezeaua peste umplutura cu mac. Se lasă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 150-160 pentru încă 15 minute.
Pofta bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.