Rețeta săptămânii – Prăjitură cu mere şi nuci (de post)

1721

Ingrediente
1 farfurie adâncă mere răzuite mărunt (6 mere potrivite), 1 cană nucă măcinată, o ceşcuţă mică ulei, o cană jumătate zahăr, 2 căni făină, 2 linguriţe bicarbonat sau 1 praf de copt, 1 ceşcuţă mică apă, scorţişoară – 1 linguriţă, coajă de lămâie – după gust – opţional, zahăr praf și nuci măcinate – decor
Mod de preparare:
Se amestecă cu grijă toate ingredientele. Într-o tavă mai mică, se pune hârtie de copt, și se adaugă compoziţia rezultată. Se pune în cuptorul încins, la temperatură mare vreo 10 minute, pe urmă la temperatură potrivită pentru aproximativ 70 minute (depinde de cuptorul fiecăruia). Prăjitura este gata când trece testul scobitorii. Se presară zahăr praf şi nuci măcinate deasupra.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.