Reţetă săptămânii – Prăjitură cu mac și smântână

2597

Blat:
160 g zahăr, 3 ouă, 1 pliculeț praf de copt, 150 g unt, 150 g făină, 100 g mac

Cremă:
450 g smântână grasă, 160 g zahăr, 1 pliculeț zahăr vanilinat, 1 pliculeț foițe gelatină

Mod de preparare
Se amestecă foarte bine untul aflat deja la temperatura camerei cu zahărul.
Se adaugă pe rând, ouăle și apoi macul.Se amestecă făina cu praful de copt, separat, apoi se încorporează în ingredientele umede. Se toarnă compoziția într-o tavă cu dimensiuni de 25-35 cm, tapetată cu hârtie de copt (ca să se poată scoate mai ușor apoi prăjitura).
Se nivelează aluatul frumos cu spatula. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de 30 minute. În primul rând, se pun foițele de gelatină la înmuiat. Se hidratează gelatina în puțină apă rece, după care se pune câteva secunde la microunde, pentru a se dizolva.
Se amestecă smântâna cu gelatina și zahărul, până se topește, apoi se adaugă zahărul vanilinat. Se lasă blatul să se răcească înainte de a pune crema deasupra. În final, se decorează după gust prăjitura cu mac și smântână, de exemplu cu fulgi de nucă de cocos, după care se pune la frigider, 3-4 ore, înainte de a o servi.
Poftă bună!
ALEXANDRA CRUCERU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here