Rețeta săptămânii – Prăjitură cu cremă de lămâie și cremă de mascarpone

1042

Ingrediente
Blat:
* 5 albușuri de ou
* 100 gr zahăr
* 1 praf de sare
* 100 gr migdale măcinate
* zeama de la o lămâie și o portocală
* 3 linguri făină
* 1 lingură praf de copt
Crema de lămâie:
* 200 gr unt cu 80% grăsime
* 500 ml lapte
* 2 linguri făină+1 lingură amidon alimentar
* 6 linguri zahăr
* zeama de la 1 lămâie
* 1 fiolă esență de lămâie
Crema de mascarpone:
* 300 ml smântână pentru frișcă
* 1 cutie mascarpone 250 gr
* 100 gr zahăr pudră
Decor:
* coajă rasă de lămâie și portocală

Mod de preparare
Blat
Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se continuă mixarea până albușurile se țin bine de tel. Se adaugă zeama de lămâie și portocală și se mixează până se încorporează. Separat, se amestecă făina cu migdalele măcinate și praful de copt și se încorporează și acestea în bezeaua de albușuri. Se adaugă și coaja confiată de lămâie. Se pune aluatul rezultat, în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.

Crema de lămâie
Se pun la fiert 300 ml lapte cu zahărul într-o crăticioară cu fundul dublu. Restul de 200 ml lapte se amestecă cu făina și amidonul. Când laptele dă în clocot, se adaugă și laptele amestecat cu făina și se amestecă cu telul să nu se facă cocoloașe și să nu se prindă de fundul vasului. Se lasă crema, care arată ca o budincă, la răcit. Se mixează untul spumă și se adaugă treptat peste crema fiartă. La final, se adaugă după gust, esența și zeama de lămâie. Se pune crema de unt peste blatul răcit și se pune la frigider 1 oră.

Crema de mascarpone
Se mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul, iar când aceasta se ține de tel, treptat se pune și mascarponele. Crema de mascarpone se pune peste cea de unt, după ce aceasta s-a întărit la frigider. Pe deasupra, se trasează linii cu o furculiță și se rade coaja de lămâie și portocală. Se pune la frigider 1-2 ore înainte de a fi servită.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here