Ingrediente
Foi:
6 ouă, 250 g zahăr, 200 g făină, 1 plic praf de copt, 5 linguri de cafea, 20 g pudră de cacao
Crema:
200 g unt, 200 g zahăr pudră, 300 ml lapte cu minim 2,8% grăsime, 60 g făină, 5 linguri cafea, 2 lingurițe de rom
Glazura:
3 gălbenușuri, 150 g zahăr pudră
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, se mixează spumă albușurile cu zahărul până când se obține o bezea tare. Treptat se adaugă gălbenușurile și se continuă să se mixeze. Se pune cafea răcită și la final se încorporează făina amestecată în prealabil cu cacaua și praful de copt. Se toarnă o treime din aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm. Se coace la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 10 minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Din aluatul rămas, se mai coc încă două foi, în același mod. În timp ce se coc foile se pregătește crema. Se pune făina, jumătate din cantitatea de zahăr și laptele într-o cratiță, la foc. Se gătește până când se îngroașă, apoi se îndepărtează de pe foc și se lasă să se răcească. Între timp, se mixează untul cu zahărul rămas. Se adaugă cafeaua și esența de rom, apoi se încorporează compoziția la crema răcită. Se distribuie jumătate din cremă pe prima foaie de blat. Se pune a doua foaie de blat, se întinde crema rămasă și se așează a treia foaie. Pentru glazură, se pun gălbenușurile și zahărul la bain-marie timp de 2-3 minute, amestecând constant. Se întinde glazura peste prăjitură și se pune la frigider pentru 2-3 ore sau se lasă chiar peste noapte înainte de a o porționa.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru
Nu crezi ca ar fi normal sa specifici si sursa acestei retete?
Dar nu e nimic, imi voi pune un avocat si voi rezolva eu si aceasta problema.