Rețeta săptămânii – Prăjitură cu ciocolată și cocos

2046

Ingrediente
– 6 ouă
– 150 gr zahăr
– 150 gr făină
– 200 gr ciocolată neagră
– 100 gr unt
– 1/2 plic praf de copt
– 300 ml lapte
– 80 gr zahăr
– 50 gr gris
– 100 gr cocos
– 80 gr unt
– 100 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Se topește ciocolata neagră împreună cu cele 100 g de unt. Se lasă să se răcorească. Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare și zahărul.
Se amestecă puțin gălbenușurile, apoi se adaugă ciocolata topită cu untul. Se adaugă și albușurile spumă peste gălbenușuri și la final făina amestecată cu praful de copt.
Se pune compoziția într-o tavă cu hârtie de copt și se introduce tava în cuptorul încins pentru 35-40 de minute. Se face și testul cu scobitoarea. Se lasă blatul să se răcească.
Pentru cremă se amestecă într-un vas zahărul cu grisul și se adaugă treptat laptele amestecând să nu se facă cocoloașe. Se pune vasul pe foc și când începe să se îngroașe, se adaugă și cele 80 g de unt și nucă de cocos. Se lasă să mai dea câteva clocote amestecând continuu.
Peste blatul rece, se pune crema călduță. Peste cremă se pune o ciocolată cu lapte topită cu câteva linguri de lapte sau frișcă lichidă sau smântână pentru frișcă.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here