Reţeta săptămânii – Prăjitură Boema de post

1155

Ingrediente
Blat:
-450 g făină
-200 g zahăr
-50 g de cacao
-200 g miez de nucă
-500 ml apă
-100 ml ulei
-2 linguriţe bicarbonat de sodiu
-4 linguri cu vârf gem de căpşuni
-un praf de sare
Sirop:
-200 g zahăr
-400 ml apă
-o lingură cacao
-50 g margarină
-o sticluţă esenţă de rom
Glazura:
-2 plicuri glazură de ciocolată Dr.Oetker
Crema:
-100 g ciocolată de post
-200 ml frişcă vegetală
Decor:
300 ml frişcă vegetală

Mod de preparare
Blat: Într-un castron se pun făina, cacaua, zahărul, nuca(150 g măcinată şi 50 g zdrobită) şi praful de sare. Se încorporează în ingredientele uscate apa şi uleiul şi se amestecă cu telul. Se adaugă gemul şi bicarbonatul stins în oţet şi se omogenizează.
Se toarnă compoziţia într-o tavă(22×32 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea. Se lasă blatul la răcit.
Sirop: Se amestecă toate ingredientele mai puţin esenţa şi se fierb cca 5 minute. Se ia de pe foc, se adaugă esenţa şi se lasă la răcit.
Glazura: se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Crema: Se pune frişca pe foc într-o crăticioară la încălzit (nu trebuie să fiarbă). Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă bucăţele. Se lasă 2-3 minute, apoi se amestecă bine şi se lasă câteva ore la frigider (de preferat peste noapte). Înainte de asamblare se mixează câteva minute.
Asamblare: Se îndepărtează marginile prăjiturii, se taie şi se însiropează. Se scot bucăţile de prăjitură din tavă şi se aşează pe un platou. Se glazurează fiecare bucată în parte. Se pune 30 minute la frigider să se întărească glazura. După ce s-a întărit glazura, se pune un strat generos de cremă pe fiecare bucată. În mijloc se ornează cu frişca bătută şi câteva picături din glazură.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here