Rețeta săptămânii – Prăjitura Albă ca Zăpada

1820

Ingrediente
Pentru foi:
2 ouă, 125 g zahăr, 125 ml lapte, 125 ml ulei, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat, sare, 2 lingurițe esență de lămâie, 700 -750 gr făină.
Pentru cremă:
1500 ml lapte, 200 g făină, 150 g zahăr, 300 g unt, zeama de la o lămâie, 2 lingurițe esență de lămâie, 30 g zahăr vanilinat.

Mod de preparare
Pentru aluat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă uleiul, laptele și esența. Se amestecă o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul și se cern peste celelalte ingrediente. Apoi se pune și restul de făină și se frământă un aluat nelipicios care se lasă 15-20 de minute, acoperit cu un bol. După acest interval, se împarte aluatul în patru și se coc patru foi pe dosul unei tăvi de 24/36 cm, câte 3-4 minute, la 180 de grade. Pentru cremă, se amestecă într-un vas făina cu zahărul și puțin lapte rece și se omogenizează compoziția. Se adaugă și restul de lapte și se fierbe crema până se îngroașă ca o budincă. La final, se adaugă esența. Se pune la rece acoperită cu o folie direct, pentru a nu prinde crustă. Se mixează untul moale cu zahărul vanilinat și se încorporează în crema răcită, adăugând, după gust și zeamă de lămâie. Se împarte crema în trei și se întinde între foile de aluat coapte, se așează o greutate peste prăjitură și se lasă la rece de pe o zi pe alta. Se servește pudrată cu zahăr.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here