Rețeta săptămânii – Negresă cu cremă de brânză și fructe de pădure

965

Ingrediente:
5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 3 linguri cacao, 250 gr ciocolată, 50 ml Amaretto,  100 gr afine, 40 gr unt nesărat, un praf de copt, 400 gr brânză de vaci, 100 ml lapte, 100 ml iaurt, 150 gr zahăr, vanilie, 1 plic gelatină (10 gr), 600 gr fructe de pădure (zmeură, afine, mure)

Mod de preparare
Se spală și se curăță bine fructele, apoi se lasă la scurs. Se topește ciocolata cu untul la bain marie. Între timp, se bat albușurile spumă și se adaugă zahărul și se continuă să se bată până se obține o bezea. Apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt și se amestecă până se încorporează toată făina. Se adaugă ciocolata topită și cacaua și se amestecă. Se toarnă lichiorul, se amestecă și se presară afinele spălate și scurse. Se toarnă într-o formă de copt, unsă cu unt și prevăzută cu hârtie de copt. Se pune la cuptor în jur de 50 de minute. Într-un pahar se pun 50 ml apă și gelatina la hidratat. Brânza se amestecă cu iaurt, zahăr și lapte și se amestecă cu blenderul până se obține o spumă. Se adaugă vanilia sau semințele de vanilie. Gelatina se încălzește puțin la microunde și apoi se adaugă în crema de brânză. Se pune la frigider. După ce s-a copt negresa, se lasă puțin la răcit și în aceeași formă de copt se toarnă crema de brânză. Se presară niște afine și se pune la frigider. Se lasă câteva ore și apoi se scoate și se presară și murele și zmeura. Se pune încă o oră la frigider.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here