Rețeta săptămânii – Madlene

1494

Ingrediente
135 g unt topit, 3 ouă, 120 g zahăr, 1 lingură de miere, un praf de sare, coajă de lămâie, 1 linguriță de esență de vanilie, 125 g de făină cernută, 5 g praf de copt, 50 g lapte, 1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare
1.Într-un bol se bat ouăle cu zahărul, mierea, sarea, coaja de lămâie și vanilia până amestecul se albește.
2.Se adaugă uleiul, făina, drojdia și se continuă amestecarea.
3.Se adaugă untul topit și se amestecă.
4.La final se încorporează și laptele.
5.Aluatul se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider cel puțin 2 ore.
6.Ungem formele de madlene cu unt și presărăm făină.
7.Formele se umplu la 80% din capacitatea lor.
8.Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 10 – 12 minute.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.