Rețeta săptămânii – Crumble cu prune

2211

Ingrediente
100 g fulgi de ovăz, 50 g zahăr, 3 linguri făină, 1/2 linguriță scorțișoară, 100 g unt.

Ingrediente pentru stratul de fructe
700 g prune bine coapte, 200 g zahăr, 2 linguri amidon, zeama și coaja unei lămâi

Mod de preparare
Se curăță și se taie prunele felii sau cubulețe, după preferință. Se amestecă cu zahărul, amidonul, coaja și zeama lămâii, apoi se pun fructele deoparte. Separat, se amestecă făina cu fulgii de ovăz, zahărul și scorțișoara. Se taie untul cât mai rece cubulețe, apoi se zdrobește untul până când se obțin grămăjoare cât mai mici. Se pune amestecul de fructe într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, iar deasupra se răspândesc ingredientele uscate. Se pune preparatul la cuptor la 180 grade pentru o oră, în funcție de cuptor sau până când prăjitura se rumenește.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here