Rețeta săptămânii – Chec marmorat

1749

Ingrediente
200 ml ulei, 100 ml iaurt, 300 g făină, 200 g zahăr, 20 g cacao, 8 ouă, praf de copt, esență de rom

Mod de preparare
1.Se freacă gălbenușurile cu zahărul și esența de rom. Uleiul se toarnă treptat amestecând încontinuu. Praful de copt, împreună cu făina se sting în iaurt și se adaugă în compoziție.
2.Se adaugă albușurile bătute spumă și la final se amestecă prin răsturnare. Se oprește ¼ din compoziție, în care se adaugă cacaua.
3.Se toarnă compoziția inițială într-o formă rotundă unsă cu unt, iar ulterior se toarnă circular compoziția cu cacao.
4.Se coace 50 minute la foc moderat.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here