Reţeta săptămânii – Chec cu alune, ciocolată și fructe uscate

736

Ingrediente
-50 ml lapte
-50 ml ulei
-100 g ciocolată albă
-100 g amestec de alune şi fructe uscate
-100 g făină
-150 g zahăr
-20 g ciocolată pentru decor
-3 ouă
-1 plic praf de copt
-1 esenţă de vanilie
-sare

Mod de preparare
Cele trei ouă se sparg şi se separă albuşul de gălbenuş.
Într-un bol se pune albuşul cu un praf de sare şi se mixează. Când albuşul s-a întărit se adaugă pe rând zahărul, cele 3 gălbenuşuri, esenţa de vanilie, uleiul şi laptele. Se adaugă apoi făina şi praful de copt.
Se topeşte ciocolata la microunde şi se toarnă peste aluatul pregătit.
Se mixează totul şi se pune în două tăvi de chec, acoperite cu hârtie de copt.
Se taie cu un cuţit amestecul de alune şi fructe uscate şi se pun bucăţele peste aluatul din tăvi.
Se dau tăvile la cuptor şi se lasă la copt până iese scobitoarea curată din aluat.
Se decorează cu ciocolată topită şi migdale.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here