Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Ardei umpluți, rețeta bunicii, reinterpretată

1098

Lista de cumpărături pentru 8-10 ardei:
Pentru umplutură:
* 500 gr de carne tocată amestecată de vită și porc,
* 150 ml sos de roșii,
* 100 gr de orez,
* 5 cepe,
* 5 linguri ulei de floarea soarelui,
* 2 linguri de boia,
* 2 ouă,
* Sare, piper după gust.
Pentru sos:
* 250 ml sos de roșii,
* 5 roșii decojite în sos de roșii,
* 4 foi de dafin,
* 5-7 boabe de ienupăr,
* 4-5 boabe de piper,
* 1 crenguță de cimbru verde,
* Sare, piper după gust.
Mod de preparare:
Prima dată, pregătim umplutura ardeiului. Curățăm și tăiem ceapa cubulețe. Într-o tigaie călim ceapa de culoarea aurie, adăugăm orezul, amestecăm și gătim mai departe pentru câteva minute.
Adăugăm boiaua, amestecăm, apoi stingem cu sosul de roșii și gătim totul pentru 5 minute după care lăsăm deoparte să se răcească.
Într-un bol, adăugăm carnea tocată amestecată, ouăle, amestecul care ulterior s-a răcit și amestecăm totul bine. După gust adăugăm sare și piper.
Pregătim ardeii grași:
Îi spălăm după care scoatem, cu grijă, cotorul ardeiului. Curățăm interiorul cu o linguriță.
În funcție de cât de mari sunt ardeii, cu o lingură, sau linguriță cu o coadă lungă, umplem ardeii.
Adăugăm ulei într-o tigaie iar când uleiul s-a încins, prăjim ardeii umpluți pe toate părțile.
Așezăm ardeii cu umplutura în sus, într-o cratiță, adăugăm apă până sunt bine acoperiți și, pentru câteva minute, îi lăsam la fiert.
Pregătim sosul de roșii:
Călim ceapa, într-o tigaie, apoi adăugăm sosul, sare, piper după gust și gătim totul pentru 10 minute. Din apa în care a fiert ardeiul, adăugăm peste sosul de roșii. Într-un blender de bucătărie, sau cu un blender de mână, amestecăm totul bine până devine o pastă omogenă. Adăugăm sosul peste ardeii umpluți, foile de dafin, boabele de piper, boabele de ienupăr, crenguța de cimbru și, la foc mic, gătim totul pentru aproximativ 30-40 de minute. Eu am folosit ardei din grădina proprie, sunt mult mai gustoși.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here