Regi de cupă?

323

Cu mari probleme în campionat, unde se află în zona retrogradabilă, Pandurii speră să “dreagă busuiocul” în Cupa României, acolo unde are astăzi şansa de a păşi în semifinale.

Departe de zona de confort la care visau în campionat, pandurii lui Grigoraş se văd nevoiţi să tragă tare în cupă pentru a spăla ruşinea de la Iaşi, unde echipa gorjeană s-a prezentat lamentabil şi a pierdut fără drept de apel. Dacă în partidele de campionat Grigoraş a invocat de foarte multe ori ghinionul în ceea ce priveşte tragerile la sorţi din cupe, Pandurii a fost, se pare, logodită cu norocul. Aproape la fiecare împărţire a adversarilor, Pandurii a trebuit să se recunoască mulţumită fie că a fost vorba de Cupa Ligii, fie că a fost vorba de Cupa României Timişoreana. După ce a trecut în Cupa României de Şoimii Pâncota şi Oţelul Galaţi, în sferturile de finală trupa lui Grigoraş se deplasează la Cluj Napoca pentru o confruntare cu “şepcile roşii”, unul dintre adversarii cei mai facili rămaşi în competiţie, alături de divizionara secundă CS Mioveni.

Se tem de starea gazonului
Cum nici Universitatea Cluj nu trece printr-o perioadă fericită, echipa ardeleană fiind egala pandurilor în clasamentul Ligii 1 înainte de meciul de cupă, Grigoraş se teme mai mult de starea suprafeţei de joc de pe Cluj Arena, una afectată de precipitaţiile căzute, dar şi de un meci de rugby disputat recent: “Va fi foarte greu la Cluj pentru că ultimul meci jucat la ei, cu Oţelul Galaţi, s-a jucat pe un teren foarte greu, terenul se prezintă în condiţii foarte proaste mai ales că ziua următoare s-a jucat şi finala Cupei României la rugby. Chiar am văzut meciul, nu că mă interesa meciul, dar voiam să văd terenul. Nu cred că în două zile se poate face ceva la teren, mai ales cum e starea vremii acum”, a declarat Petre Grigoraş. În aceste condiţii, antrenorul Pandurilor spune că partida îşi va pierde din calitate: “Terenul e foarte greu, cred că fotbal de mare calitate nu se poate juca pe un astfel de teren. Nu cred că se va juca pe un teren bun, pe care să primeze calitatea jocului, dar e un meci de cupă. În Cupa României echipe mai slab cotate sau venite din ligile inferioare au eliminat favorite. Nu ştiu dacă sunt favorite la acest joc, într-adevăr ambele echipe suferă. Poate, pentru că joacă pe teren propriu, U Cluj să aibă un mic atuu, dar şansele sunt aproape egale şi ne dorim foarte mult să ne calificăm în semifinale”, a mai spus Grigoraş căutând să cântărească în acelaşi timp şansele la calificare.

Moralul, afectat în ambele tabere
Pandurii s-a deplasat în Ardeal cu două pietre de moară legate de picioare, înfrângerile cu FC Botoşani, la Târgu Jiu, şi CSMS Iaşi. Aceste eşecuri au lăsat urme adânci în moralul echipei gorjene, care spera ca tocmai de la aceste partide să pornească revenirea echipei spre ceea ce se dorea la începutul campionatului.
Din fericire pentru gorjeni, nu doar Pandurii suferă în acest moment la capitolul “moral”, ci şi adversara de astăzi din cupă: “Starea de spirit nu e una extraordinară, dar să nu ne plângem noi că nici la ei nu e una bună, au făcut un 0-0 cu Oţelul Galaţi, o echipă care suferă foarte mult. Orice se poate întâmpla în sport, nu putem garanta niciodată succesul, nu ştiu ce se va întâmpla. Totul e posibil”, spune Grigoraş.

Reveniri în formula de bază
Pandurii va avea la Cluj o formulă de echipă foarte aproape de ceea ce şi-ar dori Grigoraş, antrenorul gorjenilor putând miza acum şi pe jucătorii care nu au putut evolua la Iaşi. Faţă de meciul pierdut ruşinos la Iaşi, în formula de start a Pandurilor de la Cluj ar putea să apară mai multe schimbări: “O să apară, în primul rând cei care nu au fost la meciul de la Iaşi şi care ne-au lipsit foarte mult (n.red. – Anton şi Elton). O să revină în proporţie mare şi Răduţ, care revine după o perioadă mare de pauză după o accidentare îndelungată. E posibil să mai apară una, două schimbări, dar fiţi convinşi că vom trata meciul foarte serios şi dacă vor fi schimbări vor fi doar în interesul grupului şi al echipei de a încerca şi reuşi să mergem mai departe. Nu fac schimbări de dragul de a le face, nu le voi face gândind doar să pregătesc meciul cu Rapidul, care este unul crucial pentru noi”, a mai declarat Grigoraş ţinând să precizeze că nu va menaja niciun jucător în perspectiva importantului meci din campionat ce va urma la sfârşitul acestei săptămâni. Deşi unii jucători s-au antrenat separat la începutul săptămânii, Grigoraş spune că tot lotul este valid pentru confruntarea cu studenţii clujeni, excluzându-l pe Christou, aflat deja în Cipru, şi Mevlja, jucător care nu va mai intra, cel mai probabil, în calculele sale: “Nu sunt probleme deosebite, au fost mici probleme medicale cu Erico şi Pleaşcă, dar vor fi apţi pentru meciul de la Cluj. Nu avem probleme de lot şi nici de suspendări”.

Universitatea Cluj – Pandurii Târgu Jiu
Stadion: „Cluj Arena”, Cluj Napoca, ora 20:30
Televizare: Sport.ro
Echipe probabile:
U Cluj: Panagopoulos – Ciupe, Ninu, Skvorc, Muşat – Costin – Gravenberch, Cristocea, Stojanovic, Mengolo – Lemnaru. Antrenor: George Ogăraru.
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovic – Anton, Răduţ, Nistor – Buleică, Roman, Shalaj. Antrenor: Petre Grigoraş.
Arbitri: Cristian Balaj – Octavian Şovre, Ovidiu Artene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here