Recrutări atent creionate prin anunţuri online! Oficial, 57 de profesori din Gorj scot venituri suplimentare din meditaţii

328

57 de profesori din judeţul Gorj care meditează elevi la diverse discipline, de la limba şi literatura română, până la limbi străine sau chiar biologie, fizică, matematică ori chimie, au ales să intre în legalitate fiind înregistraţi în acest sens ca şi persoane fizice autorizate.

Fie că părinţii aleg să-şi pregătească odraslele pentru intrarea la un liceu bun ori la o facultate mult dorită, sau fie doar pentru a se descurca mai abia în ceea ce priveşte lecţiile de zi cu zi de la clasă, profesorii din Gorj oferă meditaţii, unii într-o mai mare sau mai mică măsură, unii declarându-şi veniturile, alţii făcând asta “la negru”. Activităţile sunt unele profitabile ţinând cont că 2 ore de pregătire la una dintre materiile menţionate anterior costă de la 30 de lei în sus, putând ajunge chiar aproape de 100 de lei per şedinţă ţinând cont şi de instituţia de învăţământ frecventată de elev sau chiar de notorietatea profesorului. Majoritatea cadrelor didactice care sunt şi meditatori provin din învăţământul preuniversitar. Potrivit prevederilor Ordonanţei nr. 28/1999 cu modificările ulterioare, cadrele didactice care încasează numerar banii din meditaţii trebuie să elibereze chitanţă.
“La nivelul judeţului Gorj sunt 57 de persoane fizice autorizate care desfăşoară activitate de meditaţii. Veniturile totale realizate efectiv pe anul 2015 vor fi declarate prin Declaraţia privind veniturile realizate din România pe anul 2015, formularul 200, până la data de 25 mai 2016”, au transmis oficialii din conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj.

Îşi recrutează elevii de pe OLX
Cel mai cunoscut site de anunţuri din ţară abundă în reclame pe care profesorii din Gorj şi le fac pentru atragerea de noi elevi pe care să-i mediteze contra cost. Astfel, pe OLX.ro, anunţurile de acest gen sunt care mai de care mai frumos intitulate pentru a fi atractive pentru părinţi, majoritatea acestora din urmă căutând preţuri accesibile: “Ofer meditaţii limba engleză 25 lei/2 ore”, “Profesoară de limba şi literatura română ofer meditaţii elevilor din clasele V-VIII pentru recuperarea/aprofundarea materiei, cât şi pregătirea pentru teste, evaluări, examene naţionale. Stilul de lucru este flexibil şi adaptat fiecărui elev în parte, după cerinţele şi nevoile fiecăruia. Asigur materiale didactice interactive pentru învăţare rapidă, acumulare intensivă de noţiuni şi deprinderi, fixarea materiei într-o manieră facilă şi de durată. Prima şedinţă gratuită – 30 RON şedinţa de 2 ore”, “Ofer meditaţii la matematică la preţ foarte avantajos! 35 RON şedinţa!”, “Profesor cu experienţă ofer meditaţii la Geografie pentru examenul de Bacalaureat – 25 lei/şedinţa”, “Meditaţii limba franceză/limba engleză/limba latină – 30 RON şedinţa individuală, 25 lei pentru grup de maxim 5 copii”, “Absolventă profil uman, specializare filologie franceză – bilingv ofer meditaţii la limba şi literatura română clasele I-XII şi limba franceză clasele I-XII – preţ 25 lei/şedinţa (2 ore)”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here