Record verde la Crasna, locul înrădăcinării a 20.000 de arbori

385

DSCN1450Peste 500 de voluntari au participat sâmbătă la o amplă acţiune de împădurire în localitatea Crasna, ca urmare a unei campanii iniţiate de un post central de televiziune.

 

Printre cei care au plantat arborii puşi al dispoziţie cu generozitate de către Direcţia Silvică Gorj s-au aflat şi membrii familiei Ponta, deputatul PSD, Victor Ponta, fiul acestuia şi soţia sa Daciana, punând umărul, alături de numeroşi studenţi şi de reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, la plantarea arboretului în zona satului Cărpiniş. Au mai fost prezenţi aici, de asemenea, senatorul liberal Mircea Diaconu, pesedista Olguţa Vasilescu, alături de colegii săi Toni Mihail Greblă şi Mugurel Surupăceanu, toţi parlamentari.

DSCN1457Pentru organizarea unei acţiuni de o asemenea anvergură şi-au dat concursul primarul şi Consiliul Local al comunei Crasna, Consiliul Judeţean cu o notă aparte pentru consilierul judeţean Puiu Diaconescu, fiu al locului şi Primăria Târgu Jiu.

Şeful judeţului, Ion Călinoiu, a fost prezent la acţiunea de plantare, alături de vicepreşedinţii PSD, Bebe-Viorel Ionică, Laurenţiu Ciurel, Vasile Râbu, Ciprian Florescu, Andrei Maioreanu şi alţi membrii de seamă ai partidului.

Cinci hectare de arboret

DSCN9117În câteva ore, pe o suprafaţă de aproximativ 5 hectare, au fost plantaţi puieţi de paltin, molid şi frasin. Şi-au manifestat interesul de a participa la acţiune pe lângă Consiliul Judeţean Gorj, reprezentanţi ai Universităţii “Constantin Brâncuşi”, ai Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, ai Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”, membrii ai TSD Gorj conduşi de Radu Teodorescu, şi ai Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Rurală. La acţiune au participat şi primarii din zonele adiacente comunei Crasna, alte personalităţi locale precum şi foarte mulţi voluntari. Senatorul Toni Greblă a ţinut să remarce excelenta contribuţie a mass-mediei gorjene în promovarea acestui eveniment, dar şi a cetăţenilor care şi-au exprimat în număr mare intenţia de a participa ca voluntari la această campanie.

Ponta a subliniat problemele de mediu

DSCN9133Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat cu ocazia acestei acţiuni de plantare că România are mari probleme de mediu pentru remedierea cărora trebuie să fie organizate cât mai multe astfel DSCN9131de campanii. “Nu prea este conştientizată la noi importanţa acţiunilor de plantare, dar asta nu înseamnă că trebuie renunţat, ci, dimpotrivă, trebuie perseverat pentru că până acum câţiva ani nu se vorbea deloc de mediu în România, acum a început să se vorbească“, a declarat Ponta. “Aş vrea să văd cât mai multe acţiuni de plantare organizate în Gorj, fără televiziuni însă, să fie pur şi simplu că este nevoie. Gorjul, din fericire, încă mai are frumuseţi naturale şi dacă lumea care stă aici nu are grijă de ele, o să se strice”, a completat şeful PSD, care a pus umărul la această acţiune alături de fiu şi de soţia sa.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here