,,Războiul” de la Craiova îl lasă rece pe Florin Costea: Mi-aș dori ca Universitatea să câștige un campionat

864

Atacantul care s-a făcut remarcat la FC Universitatea Craiova, Florin Costea, le ține pumnii ambelor echipe din Bănie. Deși a rămas apropiat față de familia Mititelu, fostul internațional și-ar dori ca echipa lui Mihai Rotaru să câștige măcar un titlu. Vâlcean de origine, Costea recunoaște că a ținut cu FCU în derbiul Craiovei, dar s-a declarat și un fan al stilului de joc imprimat de Laurențiu Reghecampf. „Mereu le-am ținut pumnii (celor de la Universitatea Craiova – n.r.) și mi-aș dori să câștige un campionat. Părerea mea este că se vede mâna domnului Reghecampf. Ați văzut, au început să apară rezultatele. Lupta s-a strâns ușor-ușor după înfrângerea lui CFR cu Rapid. Echipa domnului Rotaru are un mic avantaj: a câștigat două trofee, are jucători de valoare, peste cea a domnului Mititelu. Însă, vom vedea ce se va întâmpla în cealaltă parte. Sincer, am ținut cu FCU, cu domnul Mititelu (în derbiul cu Universitatea Craiova). Am și declarat înainte de meci că țin cu FCU, dar asta nu înseamnă că nu îmi doresc ca echipa domnului Rotaru să nu aibă rezultate“, a spus Florin Costea, la ProSport Live. Deși se află în subsolul clasamentului, fostul golgheter din Liga 1 speră ca FCU să prindă, în cele din urmă, play-off-ul în acest an. Costea este de părere că echipa are nevoie de timp pentru omogenizare. „Cu domnul Mititelu nu am discutat, știm foarte bine unde este, nu am avut cum. Ultima dată am vorbit cu dânsul când eram în Liga 3. Cu Adiță (n.r. Adrian Mititelu Jr.) am mai vorbit, ultima oară la petrecerea de promovare în Liga 1. Eu cred că este ajutat de domnul Mititelu, pentru că probabil țin legătura și vorbesc zi de zi despre echipă. Au adus jucători importanți la echipă, dar e o echipă nouă, cu mulți jucători veniți de afară. Au mai rămas cinci-șase români. E un lot bun, dar e greu să faci o echipă în zece etape, cât a trecut până acum. După perioada de iarnă, poate că vor mai veni jucător importanți pentru a întări lotul. Sper să aibă rezultate și să o vedem aproape de play-off anul acesta și la anul chiar în play-off”, a declarat atacantul.
Florin Costea, care a împlinit 36 de ani în mai, a semnat prelungirea contractului cu echipa din Liga 3, Viitorul Dăești. ,,Nu mai vreau să mai plec de acasă, de lângă familie, am fost plecat 20 de ani! Dăești este ultima echipă pentru care mai joc, de aici mă retrag. Mai vreau să joc de plăcere, dacă sunt ferit de accidentări, joc cât mă țin picioarele.
Când nu mai pot să joc, ridic mâna și mă dau singur la o parte. Eu vreau doar să joc, asta îmi place”, a spus Costea. După ce pune ghetele în cui, vrea să se apuce de antrenorat.
„Am început cursurile și la anul vreau să mă înscriu la Licența B. Îmi doresc să performez și în antrenorat. Rămâne de văzut dacă voi avea succes. Viitorul ne va spune dacă sunt pregătit pentru antrenorat. Eu vreau să îmi acord o șansă”, a mărturisit sportivul din Vâlcea.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here