Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut după contestații, în Gorj

387

Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut cu 2.14 procente după reevaluarea lucrărilor contestate, astfel încât 42,78 % dintre candidaţi (160) au obţinut note egale sau mai mari de 7, în județul Gorj. Rezultatele finale s-au afişat, ieri, la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean şi pe site-ul Ministerului Educației. Au existat și candidaţi care au primit note mai mici, după ce au depus contestaţii, iar lucrările lor au fost, din nou, analizate.

În total, 374 de candidați au susţinut examenul de titularizare 2017, în judeţul Gorj. 72 de persoane au luat note mai mici de 5. Doi profesori pot fi considerați mândria Gorjului, reușind să obțină nota maximă. Carmen Nicoleta Mazurencu, profesor de matematică, suplinitor și Ionuț Ciungu sunt cei doi dascăli de 10. “Nota 10 înseamnă bucurie și tristețe în același timp, pentru că nu există niciun post titularizabil în Gorj, profilul Matematică. Practic am vrut doar să văd de ce sunt în stare și să se vadă că și în Gorj sunt oameni care știu să fie de 10. Nu se poate să merg în alt județ. Am știut acest lucru de la început”, a declarat Carmen Nicoleta Mazurencu, profesor de matematică la Colegiul Tehnic “Henri Coandă” din Târgu-Jiu. Aceasta este angajată pe perioadă determinată.

Patru cazuri de tentativă de fraudă
Patru gorjeni, care s-au prezentat la proba scrisă din cadrul Titularizării, au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Aceștia au fost prinși cu telefoanele mobile în sală. Examenul a avut loc în singurul centru de examen, din județ, pentru ocuparea posturilor vacante în învățământul preuniversitar, amenajat la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu. În Gorj, sunt 35 de posturi titularizabile și peste 400 de posturi și fracțiuni de posturi, vacante, dar netitularizabile. Procentul de promovare, cu medii mai mari decât 5, este 80.75 %. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare, pe 26 iulie. “Repartizarea în ședința publică a candidaţilor cu media de repartizare minimum 7, la Concursul de titularizare iulie 2017, pe posturile didactice/catedrele vacante pe 4 ani, publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă va avea loc în data de 26 iulie 2017, etaj 3, sala de ședință, ora 10.00, pentru toate disciplinele”, anunță reprezentanții ISJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here