Raportări către prefectul Paraschivu pentru alimentele europene distribuite

248

Programul POAD 2016 de distribuire a pachetelor alimentare de la UE se apropie de final la nivelul judeţului Gorj! În această perioadă, primarii trimit rapoarte de sinteză către Prefectura Gorj privind derularea programului la nivelul fiecărei localităţi.

Prin POAD 2016, fiecare persoană din Gorj, care a intrat în categoria beneficiarilor, a primit cel puţin două cutii de alimente, iar o cutie cuprinde: zahăr – 1 kilogram, ulei – 2 litri, făină – 1 kilogram, mălai – 2 kilograme, paste făinoase – 1 pungă, conservă carne vită – 1 bucată, conservă ficat porc – 1 bucată, orez – 1 kilogram, conservă paste tomate – 1 bucată, fasole boabe – 1 kilogram. Beneficiari ai acestor ajutoare UE la nivelul judeţului Gorj sunt circa 76.000 de persoane.
“La noi s-au primit toate tranşele cu pachete alimentare. Împărţirea acestora este aproape de finalizare. Acum se fac listele suplimentare, întâietate având persoanele singure care vor mai primi pachete alimentare în funcţie de stocurile rămase la fiecare primărie. Putem spune faptul că, aproape în fiecare localitate, se va face o redistribuire. Ulterior încheierii redistribuirilor la nivelul localităţilor, primarii vor face un raport-sinteză pe care îl vor trimite la noi. La primirea tuturor rapoartelor din partea primarilor din Gorj, noi vom face un raport mai amplu ce îl vom trimite către Ministerul Fondurilor Europene. Deja circa 30% dintre primăriile din Gorj au trimis rapoartele-sinteză către noi. Un singur oraş încă nu a făcut raportarea. Este vorba despre Primăria Tismana; în rest, toate primăriile de oraş din Gorj ne-au trimis rapoartele-sinteză privind distribuirea pachetelor cu alimente europene”, a declarat Corina Belteu, purtător de cuvânt în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj.
La Gorj, au primit pachete alimentare familiile şi persoanele singure care beneficiază de venit minim garantat în condiţiile normelor în vigoare. De asemenea, s-au acordat ajutoare şi celor care au parte de alocaţie de susţinere a familiei. Printre cei care au beneficiat de alimente se numără şomerii şi pensionarii cu maximum 450 de lei lunar. Şi cei care primesc indemnizaţie specială pentru pensionari sunt incluşi în rândul beneficiarilor. Nu sunt exceptaţi din rândul celor care primesc ajutoare alimentare nici veteranii de război, invalizii, văduvele de război, cei care au fost persecutaţi politic, cei care au fost deportaţi în străinătate în vremea comunismului şi foştii prizonieri politici. Pachetele din partea UE se acordă şi persoanelor cu handicap grav şi accentuat, care nu au parte de îngrijire în servicii sociale. Nu în ultimul rând, alimentele se acordă şi persoanelor fără venituri sau care câştigă maximum 450 de lei pe lună şi nu fac parte din nici o categorie dintre cele enunţate anterior.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here