Rânca are zăpadă, nu şi turişti

304
Numărul turiştilor care au venit în week-end la Rânca a fost destul de scăzut, deşi staţiunea este printre puţinele locuri din ţară în care s-a mai putut schia la mijlocul lunii aprilie. Pe pârtie au putut fi văzute doar câteva zeci de persoane pasionate de sporturile albe, în total, la sfârşitul săptămânii trecute, numărul celor care au venit la schiat depăşind destul de greu cifra de 100.

Acest lucru a fost confirmat şi de cabanierii din zonă, care s-au mirat de faptul numărul celor veniţi la munte a rămas scăzut, deşi doar în zona Sinaia încă se mai poate schia la mijlocul lui aprilie.

Stratul de zăpadă de la Rânca măsura aproape o jumătate de metru, cei care au schiat apreciind grosimea acestuia. Nemulţumirea pasionaţilor de sporturi albe a fost însă dată de temperaturile de 6-7 grade care, încet dar sigur, topesc ultima zăpadă a acestei ierni. Drumul de acces spre staţiune se prezintă în condiţii foarte bune, drumarii reluând procesul de asfaltare şi modernizare a tronsonului dintre Novaci şi Rânca, aceştia fiind, de altfel, singurii care lucrează la nivel de judeţ, restul şoselelor cu carosabil deteriorat nebeneficiind deocamdată nici măcar de lucrări de plombare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here