Rădescu, şeful Poliţiei Săcelu nu s-a lăsat mituit

104

politistŞeful Poliţiei din Săcelu, Ion Rădescu, ar putea fi premiat pentru că nu a dat curs unei încercări de mituire a sa de către un cetăţean din Bengeşti-Ciocadia. Poliţistul nu numai că a refuzat cei 20 de euro care i-au fost întinşi de cel în cauză, dar şi-a anunţat superiorii şi i-au întins o cursă celui care încerca să stopeze cercetarea sa. Rădescu a refuzat să comenteze prea mult despre acest aspect menţionând doar că: “este un dosar în lucru şi că este pentru prima oară când i se oferă mită”.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Gorj şi cu sprijinul nemijlocit al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, precum şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, au surprins ieri în flagrant pe cetăţeanul H.C. în timp ce încerca să mituiască chiar pe şeful postului de Poliţie din Săcelu, pentru ca acesta să nu dea curs cercetărilor, într-o cauză penală. “În fapt, în cursul zilei de 27 iunie, cu ocazia unui control de rutină, şeful postului de poliţie Săcelu/Gorj, l-a depistat în trafic pe H.C., de 29 ani, care conducea pe drumul public o autoutilitară înmatriculată în R. Bulgaria, fără a poseda permis de conducere, sens în care agentul de poliţie a procedat la întocmirea actelor procedurale cu privire la infracţiunea constatată. La un moment dat, învinuitul H.C. a intervenit pe lângă poliţist spre a nu da curs demersurilor legale, oferindu-i în schimb o sumă de bani neprecizată, dar a fost refuzat”, se arată întru-un comunicat al DGA.

Avea la el 460 de euro

A doua zi, când s-a prezentat la sediul postului de poliţie cu documentele personale şi ale autovehiculului solicitate în ziua anterioară, H.C. a revenit asupra ofertei de mituire, de această dată însă fiind surprins în flagrant în timp ce oferea agentului de poliţie suma de 20 euro, din totalul de 460 euro, pe care îi avea asupra sa, solicitând în mod expres să nu se dea curs cercetărilor derulate împotriva sa. Faţă de învinuit, procurorul de caz a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi este cercetat în continuare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here