Radare-bibelou pentru poliţiştii gorjeni

385

radar2Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a primit „jucării” noi de la Inspectoratul General de Poliţie Român.

Acestea sunt, de fapt, patru autoturisme dotate cu aparate radar performante care, o perioadă, riscă să rămână în garajul instituţiei pentru că sunt puţini cei care ştiu „să se joace” cu ele.

Cele patru autorutisme dotate cap – coadă cu absolut toate utilităţile necesare la monitorizări radar au stârnit admiraţia angajaţilor de la Poliţia Rutieră dar au creat şi o nebuloasă în capul multora dintre ei. „Le vom folosi dar momentan majoritatea trebuie să înveţe cum. Sunt câţiva care ştiu deja dar restul trebuie să facă un mic curs de iniţiere, dacă pot spune aşa”, a declarat Daniel Tică, ofiţerul de presă al IPJ Gorj. Acesta nu a ştiut să ne spună nici cu aproximaţie de când trebuie să se teamă vitezomanii de noile achiziţii. Momentan acestea stau cuminţi în garaj, în ciuda faptului că ar trebui să se afle deja în stradă pentru a stopa neregulile de pe şosele.
radar (1)Opt radare mobile în tot judeţul
Maşinile sunt dotate cu videoradar care, spre deosebire de dispozitivele mai vechi, stochează imaginile pe un hard disk. De asemenea, potrivit lui Daniel Tică, aceste autoturisme mai au şi aparat etilotest, bandă reflectorizantă şi toate celelalte echipamente necesare poliţiştilor rutieri în desfăşurarea activităţilor. În prezent, IPJ Gorj are încă patru autoturisme dotate cu radar care, însă, sunt vechi şi puţine. „Aceste autoturisme vor fi distribuite către subunităţile care nu sunt dotate cu aşa ceva, cum sunt spre exemplu cele de la Bumbeşti-Jiu sau Turceni”, a mai spus Tică. Când vor fi date, însă, spre folosinţă, încă nu se ştie, totul bazându-se pe puterea de asimilare de cunoştinţe a poliţiştilor.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here