Am așteptat cu nerăbdare apariția editoarilă „Miracol de Brădiceni”. Surpriză! Recentul număr (18/2016) a apărut în manieră deosebită prin calitatea editorială tipografică cât și prin valențele multiple ale problemelor abordate. De menționat că publicația periodică a fost fondată în anul 2009 sub impulsul Cenaclului „Serile la Brădiceni”, cu susținerea Fundației și Cenaclului cu același nume, adăugând Societatea Națională Culturală Română cu „Cercul de la Târgu-Jiu”.
Director și fondator al publicației editoriale este domnul Ion Popescu-Brădiceni. Redactori șefi: Ion Căpruciu, Silviu Doinaș Popescu. Redactor șef adjunct: Dan Adrian Popescu. Secretar de redacție Bogdan Chirimbu. Am găsit de cuviință să menționez cele de mai sus pentru că prin calitatea muncii celor de mai sus a apărut, număr de număr, din anul 2009 încoace, cu o valoare deosebită prin aspect și conținut. Dar ultimul număr este o producție tipografică și cu un conținut deosebit. Apariția editorială amintită se bucură de sponsorizarea unor oameni de suflet și cultură, unii dintre ei aleși pentru publicarea creațiilor literare ca invotați ai editorilor.
Urmăresc cu ardoare și mare bucurie apariția acestor publicații editoriale periodice pentru a afla ce a mai zămislit mintea unor oameni cu afinități literare, filosofice și nu numai.
În ultimul număr semnează laureați ai Atelierului Național de Poezie și Critica Poeziei „Serile la Brădiceni”: Ion Căpruciu, Ion Popescu-Brădiceni, Viorica Răduță, Gelu Birău, Silviu D. Popescu, Alex Gregora, Emilian Marcu, Adrian Frățilă, Marian Drăghici, Lazăr Popescu, Eugen Evu, George Drăghescu.
La rubrica autograf apar Mitzura Arghezi, Marian Drăghici, Ion Popescu-Brădiceni, Spiridon Popescu, I. I. Buligan, Adrian Dinu Răcheru, Mircea Tutunaru, Ion Sabin Cerna, Ion Căpruciu.
În acest număr apare și din „New York Magazin” (publicația româno-americană de opinie și atitudine – fondată în 1997) evidențiind distinsul Ion Popescu Brădiceni cu „Fenomenul elitar și democrația” (feb. 8, 2016).
Capitolul „Reflecții” de Gheorghe Drăghescu sunt deosebite prin valențe deosebite și aspect, caracteristic actorului și poetului. Exemple sunt multe și interesante prin conținut și concluzii și pentru alți colaboratori.
Se remarcă profunzimea ideilor evocate de acad. Andrei Marga, acad. Mihai Cimpoi, Ion Predoșanu, Ion Căpruciu, Ion Popescu-Brădiceni, Roxana Lupescu etc. Invitații revistei ne oferă spre lectură poeme de o valoare superbă prin conținut și mod de prezentare.
Distinsul domn Ion Popescu-Brădiceni ne onorează scriind despre poezia lui Tudor Arghezi; cu Tudor Arghezi ne mândrim pentru că îl considerăm parte a culturii gorjenești. Tudor Arghezi a afirmat că „poezia e însăși viață”. Mihai Ralea afirma că „Tudor Arghezi e cel mai mare poet al nostru, de la Eminescu încoace”. Multe ar fi de spus despre publicația de suflet amintită și despre rolul de mentor al domnului Ion Popescu – Brădiceni. Comentariile pertinente despre Constantin Brâncuși ocupă un loc important.
Constantin Șișiroi, Medic primar Spitalul Județean Târgu-Jiu