PSD vrea să dubleze alocațiile copiilor. „Și PNL a făcut la fel”

1875

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că partidul va depune un amendament la legea bugetului de stat pe anul 2020 prin care propune dublarea alocațiilor pentru copii. Liderul social-democrat a precizat că PNL a făcut la fel, anul trecut, la dezbaterile pe buget și tocmai din acest motiv nu crede că Guvernul Orban ar avea acum de ce să se opună.
„Chiar dacă Guvernul nu va trimite legea în Parlament și va prefera varianta asumării, asta nu înseamnă că PSD nu poate veni cu o lege de amendare a Legii bugetului. Deja am hotărât să venim cu o lege prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici”, a declarat Marcel Ciolacu.
Asta în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat tot, joi, în Parlament, că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară. Orban spune că PSD a stat trei ani la guvernare și putea să majoreze alocațiile pentru copii în această perioadă. „PSD putea în trei ani de guvernare să majoreze alocaţiile pentru copii. Cu toate acestea, alocaţiile au fost majorate de către PNL. Orice fac acum arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanşeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-şi angajeze rudele, pilele şi toţi neisprăviţii în administraţia publică, iar acum încearcă să mai obţină încrederea unor oameni venind cu iniţiative populiste pentru care nu există niciun suport bugetar”, a spus Orban.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here