Protestul #şîeu, susţinut şi în Gorj

867

Toți angajații Primăriei orașului Rovinari, oameni de afaceri și simpli cetățeni, s-au alăturat, vineri, protestului #șîeu, iniţiat de suceveanul Ștefan Mandachi, cel care a construit și inaugurat singurul metru de autostradă din Moldova. Aproximativ 300 de persoane, în frunte cu primarul Robert Filip, au oprit munca la ora 15.00, timp de 15 minute, având pancarte cu mesajul #şîeu sau „România vrea autostrăzi”.
,,Și noi vrem un drum expres, ca să nu visăm prea mult pentru autostrăzi şi să sperăm că într-un viitor apropiat o să apară şi autostrăzi în zona Olteniei şi a Gorjului. Le mulţumesc tuturor antreprenorilor care au răspuns la această solicitare a noastră, tuturor angajaţilor şi oamenilor simpli din Rovinari care au venit alături de noi. Trebuie să înţelegem că noi avem nevoie de aceste lucruri acum, dacă vom sta doi ani să facem documentaţii, nici nu vreau să mă întreb cât va dura să facem autostrada sau drumul expres în sine. Sunt sigur că dacă se vrea cu adevărat, se poate, trebuie doar mai multă voinţă şi birocraţie mai puţină şi cadru legislativ mai bun. Au venit sute de oameni care sunt privaţi, care nu au nicio legătură cu vreun partid politic, cum nici noi nu am făcut niciun fel de acţiune politică şi le mulţumesc, pentru că ei, într-un fel sau altul, au pierderi financiare, pentru că le întârzie maşinile cu marfă. Toţi suntem uniţi şi nu cred că cerem mult, să avem şi noi un drum expres sau măcar o autostradă”, a spus Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.
Edilul-șef al municipiului Târgu-Jiu a declarat că se află la București, însă nu a renunțat la protest. ,,Sunt 15 minute în care mă voi opri din traseul meu, pentru cele două lucruri: pentru drumul expres și pentru centura municipiului Târgu-Jiu. Autostrăzi acolo unde se poate. Pentru noi ar fi extraordinar dacă măcar am obține un drum expres până la Craiova. Sunt plecat în București. Este forma de protest pe care o voi avea, acolo unde voi fi la ora respectivă. La primărie, oricum, programul este până la ora 14.00. Fiecare angajat are dreptul și posibilitatea să facă acest lucru, în condițiile în care dorește. Fiecare angajat de la primărie poate să protesteze în felul lui”, a precizat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu, înainte de protest. Alți cinci edili, de la Turceni, Bustuchin, Motru, Bălești și Roșia de Amaradia, au anunțat că întrerup munca în 15 martie, timp de 15 minute. Și președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, s-a alăturat demersului lui Ștefan Mandachi.
,,Eu sunt în drum spre București și la această oră sunt în județul Vâlcea. Am oprit pentru 15 minute, 15 martie, ora 15, 15 minute”, a declarat Dan Vîlceanu.
Totodată, mai mulți şoferi s-au oprit, pe marginea drumurilor, în judeţul Gorj, timp de 15 minute, pentru a cere construcţia de drumuri rapide.
Ştefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a declarat, la final că acţiunea a fost un mare succes.
,,A fost superb. Sper să fie un semnal de alarmă radical și să înceapă șantierele în toată România. Urgent”, a mărturisit Ștefan Mandachi, pentru Gorjeanul.
L.F.

1 COMENTARIU

  1. Unii vorbesc fara sa aiba habar ce inseamna documente premergatoare unei astfel de lucrari ,iar altii doar din interes politic…probabil dan valceanu nici nu are habar si are si interes politic…ca asa-i la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here