Proteste: Polițiștii și pensionarii, o singură voce la Târgu-Jiu!

851

Polițiști de la Europol Gorj și membri ai Ligii Pensionarilor din județul nostru au participat, ieri, la două acțiuni de protest, organizate în Piața Prefecturii, din Târgu-Jiu.
Primii care și-au fluierat nemulțumirile au fost peste 40 de membri ai Europol, aflați deja la a doua acțiune similară, purtătorii de uniforme fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor.
Anul acesta, conform legii, polițiștii ar fi trebuit să primească între 200 și 300 de lei în plus la leafă.
În semn de protest, începând cu data de 11 ianuarie, polițiștii nu au mai dat amenzi, ci doar avertismente, iar din 18 ianuarie și-au exercitat doar atribuţiile din fişa postului, nu şi pe cele care ţin de comunicarea deciziilor de carantinare.
De asemenea, din 25 ianuarie au soluţionat doar urgenţele.
Marian Stroe, reprezentantul zonal al Europol, a anunțat că polițiștii au primit doar promisiuni de creșteri extrem de mici la salarii, chenzina unui salariat din sistem fiind la nivelul lui 2017 și nu 2021.
Polițiștii vor continua protestele. Tot ieri, la ora 12.00, și pensionarii au ieșit în stradă.
Vârstnicii au purtat mesaje care să arate că au pensiile mici, că nu este echitate, că trebuie tăiate pensiile speciale și să fie crescute pensiile celor care abia pot trăi din unicul venit pe care îl au.
,,Eliminați inechitățile” era unul dintre mesajele ținute de un participant la protest, în timp ce altul avertiza că punctul de pensie trebuie să fie majorat. Liderii pensionarilor și-au expus nemulțumirile la portavoce.
Protestele vor continua și zilele următoare, mai multe categorii profesionale fiind nemulțumite.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here