Proteste în Sănătate

598

Sindicaliștii de la Sanitas anunță că începând cu luna martie vor demara proteste în Sănătate. Calendarul stabilit în cadrul Consiliului Național al Federației SANITAS cuprinde pichetarea, luna viitoare, a ministerelor de finanțe, sănătate şi muncă, urmând ca de la 1 aprilie să fie organizat un miting de protest în Capitală.
Sindicaliştii sunt nemulțumiți de salarii, dar şi de inechitățile create prin aplicarea noului Regulament de sporuri, după cum afirmă preşedintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu.
”Eliminarea din plafonul de 30% a indemnizației de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuității activității în unitățile sanitare, de asistență socială şi medicină socială, calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toți salariații din sistemul sanitar, asigurarea creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului de sănătate, includerea contravalorii indemnizațiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite, eliminarea inechităților în ceea ce priveşte aplicarea regulamentului de sporuri”, a declarat reprezentantul Federației SANITAS.
Pe lista de revendicări se află şi negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă.
C.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here