Protest pentru salariile întârziate la Avi Instant Târgu-Jiu

243

După ce au ieşit, cu câteva luni în urmă, să protesteze în faţa unităţii şi şi-au primit o parte din salariile restante, câteva zeci de angajaţi de la societatea producătoare de carne de pui AVI INSTANT din Târgu-Jiu au apelat la aceeaşi metodă, ieri, ca să îşi dobândească chenzile întârziate de două luni de zile. Angajaţii, postaţi în faţa fabricii, s-au plâns presei că nu vor intra la lucru până când nu le vor fi rezolvate problemele financiare, firma trecând printr-o perioadă dificilă, după ce patronul acesteia este anchetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

În jur de 70 de angajaţi ai AVI INSTANT au apelat la un protest spontan pentru a atrage atenţia patronatului fabricii că nu le-a mai plătit salariile din vară. Oamenii nu au intrat la lucru şi au spus că vor stat zilnic în faţa unităţii până vor primi măcar o parte din salariile restante. Protestatarilor nu li s-au dat prea multe asigurări în acest sens, deoarece unitatea condusă de un administrator stabilit de instanţă nu poate decide toate aspectele legate de salarizare.
Reamintim că, în iunie 2015, procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Craiova şi Bucureşti şi SCCO Târgu-Jiu, au efectuat şapte percheziţii la sediile mai multor societăţi comerciale, pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 – 2012 asociaţii, administratorii şi reprezentanţii mai multor societăţi comerciale printre care SC AVI INSTANT SRL Târgu-Jiu, SC AGRO DELTA EXPRES SRL, SC FUSTOK INVEST EXPRES SRL, SC BORDEAUX BUSINES SRL, SC EVOLVO TRADE SRL şi M&M TRADING 2000 LTD au iniţiat şi constituit un grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
Astfel, începând cu anul 2010 liderul grupării, cetăţean britanic de origine libaneză, asociat unic şi administrator la S.C. SAM PLUS INTERNAŢIONAL S.R.L. Bucureşti, a iniţiat şi coordonat atât direct, cât şi prin persoane interpuse, o serie de societăţi fantomă (S.C. Agro Delta Expres S.R.L., S.C. Fustok Impex S.R.L., S.C. Bordeaux Business S.R.L., S.C. Evolvo Trade S.R.L.), prin intermediul cărora se efectuau livrări către SC AVI INSTANT SRL Târgu-Jiu, firmă coordonată de un alt membru al grupării, cât şi mai multe societăţi înmatriculate în Bulgaria către care au fost efectuate livrări cu caracter fictiv intracomunitar. Mărfurile provenind atât din producţia internă a SC AVI INSTANT SRL Târgu-Jiu, cât şi din alte surse, au fost tranzacţionate pe piaţa internă, fiind purtătoare de TVA a cărui colectare nu s-a făcut de către agenţii comerciali implicaţi.
Totodată, atât mărfurile provenite din aceste achiziţii, cât şi cele provenite din producţia proprie, erau vândute cu caracter fictiv de către SC AVI INSTANT SRL Târgu-Jiu către patru societăţi comerciale din Bulgaria.
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în valoare totală de peste 4,3 milioane de lei.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here