Protest în liniște la Tribunalul Gorj

834

Mai mulți avocați din cadrul Baroului Gorj au început protestele, astăzi. Aceștia au purtat banderole albe pe braț, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu, refuzând să discute cu presa despre nemulțumiri.

Declanșarea protestului a fost stabilită încă de ieri, cu unanimitate de voturi, în Consiliul Baroului Gorj, pentru majorarea onorariilor cuvenite avocaților pentru prestarea serviciilor, reglementarea prin protocol a onorariilor/remunerațiilor cuvenite curatorilor și eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Liliana Clima, avocatul lui Marcel Țundrea, nu a purtat banderola albă, însă a susținut că este solidară cu colegii care protestează. ”Nu port banderolă, pentru că personal, nu am mai intrat în oficiu de când eram tânără. Deci ar fi un protest fără obiect, în ceea ce mă privește. În ceea ce privește protestul celorlalți, consider că este îndreptățit. De ce? Pentru că uneori muncești într-un dosar de oficii, pur și simplu ruginești pe acel dosar muncind”, a declarat avocatul Liliana Clima.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, pe Facebook, că va publica solicitările avocaţilor, pe care le consideră ”absolut nemotivate”.

 

Detalii în ediția de mâine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here