Protest al procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj faţă de OUG pe legile justiției

828

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au anunţat că vor purta o banderolă, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul a înţeles să modifice legile justiţiei. Aceasta nu este singura măsură luată până la remedierea situaţiei.
“Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, întrunită la data de 21 februarie 2019, a hotărât achiesarea la punctele de vedere exprimate de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a C.S.M., D.N.A şi D.I.I.C.O.T. şi, totodată, să împuternicească aceste instituţii să întreprindă toate demersurile legale necesare pentru apărarea independenţei sistemului judiciar.
La data de 28 februarie 2019, colectivul de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a hotărât adoptarea următoarelor forme de protest: purtarea, până la remedierea situaţiei, a unor banderole albe, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul României, în calitate de legiuitor delegat, a înţeles să modifice legile justiţiei; reducerea în perioada 1 – 8 martie 2019, a programului de audienţe la o oră pe zi, în intervalul orar 10.00 -11.00, cu informarea corespunzătoare a publicului cu privire la mijloacele alternative prin care pot formula plângeri, cereri sau memorii. De asemenea, s-a decis să se delimiteze de poziţiile publice adoptate de Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) şi Asociaţia Procurorilor din România (APR), întrucât acestea nu reprezintă opiniile procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Și magistrații din cadrul Judecătoriei Târgu-Jiu au anunțat că sunt nemulţumiţi de modul în care a fost adoptată OUG 7/2019.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here