Protecţia Copilului s-a autosesizat în cazul minorului dispărut

160

Dispariţia minorului din localitatea Ştefăneşti a pus pe jar autorităţile. Chiar dacă acesta a fost găsit, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a autosesizat din articolele apărute în mass-media şi a demarat o anchetă socială. Copilul se afla deja în evidenţele DGASPC.

Sâmbătă seara, un băiat de 8 ani a fost dat dispărut de părinţii săi. Poliţiştii şi jandarmii s-au mobilizat imediat, mai ales că micuţul fiind şi bolnav, având autism. Constantin Mario Delian Popescu a fost găsit duminică, însă apariţia cazului în mass-media a determinat autosesizarea specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. „Copilul se află în evidenţele DGASPC Gorj, încadrat în gradul grav de handicap şi are asistent personal. În urma articolelor apărute în mass-media locală, Direcţia s-a autosesizat şi s-a format o echipă pluridisciplinară care se va deplasa la domiciliul copilului pentru efectuarea unei anchete sociale. Urmare a concluziilor anchetei se va stabili conduita de urmat în cazul copilului”, a explicat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
Reprezentanţii DGASPC spun că există posibilitatea ca Delian să fie inclus într-un program adaptat nevoilor lui speciale. „Dacă este cazul, există posibilitatea includerii minorului într-un program în cadrul unui centru de recuperare de zi, adaptat nevoilor lui speciale”, confirmă Zisu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here