Propunere de anulare a contribuțiilor sociale la ANAF

579

Liderul senatorilor liberali, Florin Cîțu, și deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, au depus la Parlament un proiect de lege prin care vor fi anulate milioane de decizii de impunere abuzive, prin care ANAF calculează contribuţii către stat din 2014 până în prezent, pentru românii cu profesii liberale și cei care activează în mediul privat.
Prezent la Târgu-Jiu, senatorul Florin Cîțu a dezvăluit că ANAF pregătește aproape 4 milioane de decizii de impunere, iar până acum au fost trimise 200 de mii, unii dintre românii vizați achitând deja aceste dări, pentru a evita blocarea conturilor prin instituirea popririi. „Anul trecut, Liviu Dragnea a dat ordin ANAF să recalculeze, în baza noului Cod Fiscal, contribuțiile pentru ultimii 5 ani. Este vorba de peste 3 milioane 900 de mii de decizii pe care ANAF le pregătește, iar până în prezent au fost trimise 200 de mii. Cei vizați activează în sectorul privat”, a declarat Florin Cîțu.
Cei doi parlamentari liberali consideră că această situație reprezintă „un abuz”.
Proiectul de lege vine în contextul în care, săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care se aplică celor 600.000 de contribuabili care au realizat venituri sub nivelul salariului minim pe economie, dar care erau obligaţi să plătească asigurări sociale de sănătate la nivelul salariului minim pe economie, în perioada 2014-2017.
Liberalii susţin însă că este vorba de circa 4 milioane de persoane. Iniţiativa legislativă a celor doi liberali a fost înregistrată la Senat, primul for sesizat. Decizia finală va fi dată de Camera Deputaţilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here