PROMOVAREA IMAGINII ASOCIAȚIEI NAȚIONALE A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRAGERE FILIALA GORJ GENERAL IOAN CULCER

943

În cei 30 de ani de la înființare, A.N.C.M.R.R. este recunoscută ca o structură asociativă viabilă, cu o îndelungată legitimitate istorică, dovedind fără tăgadă, prin valoarea și reprezentativitatea sa că este pilonul de bază al rezervei oștirii române.
Modalitățile prin care Asociația noastră poate deveni cunoscută sunt multiple.
Experiența profesională deosebită dobândită în zeci de ani de activitate militară în aproape toate specialitățile militare, în care și-au însușit tainele meseriei armelor, profesionalismul, abnegația, onestitatea și curajul, s-au aflat și se află întotdeauna la baza eforturilor pentru un lucru bine făcut, în interesul tuturor membrilor asociației și prin care prestigiul său este adus la cote de apreciere deosebite, la nivel național.
Promovarea intereselor și a drepturilor membrilor Asociației prin amendamente aduse unor proiecte de acte normative sau inițierea unor astfel de proiecte reprezintă, printre altele și promovarea imaginii acesteia ca o structură bine așezată în cadrul societății. Toate aceste afirmații pot fi exemplificate prin câteva argumente.
Edificator, prin conținutul său, poate fi amintit COMUNICATUL APEL AL A.N.C.M.R.R. adresat tuturor cadrelor militare în rezervă și în retragere provenite din activitatea în Armata României, care are ca Motto ,,Veniți alături de noi”.
Apelul prezintă pe scurt asociația noastră ca fiind un partener de dialog competent și eficient cu oficialitățile publice centrale și locale, în problemele care preocupă c.m.r.r. și familiile acestora.
A.N.C.M.R.R. este și un liant reprezentativ între sistemul militar activ și cel de rezervă, prin conlucrarea fructuoasă cu mai tinerii camarazi din structurile militare active, ca structură asociativă reprezentativă a cadrelor militare în rezervă și în retragere provenite din activitate în Armata României.
Afirmația poate fi argumentată prin prezența membrilor Asociației noastre la multe din activitățile militarilor activi, cum sunt: ceremoniile militare și religioase prilejuite de aniversări ale zilelor unităților și armelor; primirea sau decorarea Drapelului de luptă.
În susținerea tematicii se poate aduce în atenție participarea la adunările generale ale filialelor reprezentanților organelor locale ca: perfecți, primari, consilieri, prilej cu care aceștia fac cunoștință cu preocupările structurilor respective și dorința acestora de a participa activ la viața cetății. Spre edificare, redau un fragment din mesajul unui fost Primar Cârciumaru și al unui Prefect Florescu Ciprian la adunarea generală a FILIALEI NOASTRE ,,de câțiva ani particip cu plăcere la aceste adunări. În primul rând, vreau să vă aduc salutul comunitățiii locale și să vă felicit pentru modul în care v-ați făcut datoria de-a lungul timpului. Sunteți cu adevărat exemple privind implicarea în viața comunității locale, dar și pentru alte activități pe care le desfășurați acum, la pensie”.
În acest cadru amintim participarea membrilor A.N.C.M.R.R. la acțiuni dedicate cinstirii eroilor neamului, alături de alte structuri asociative, ca A.N.V.R., sau Asociația Cultul Eroilor, de cadre active și de localnici. Se pot reaminti astfel de acțiuni ca ,,Ștafeta Veterinarilor” București-Carei, pentru a reface în mod simbolic drumul Armatei Române în Campania din Vest în anii celui de Al Doilea Război Mondial, manifestarea de la Țebea la mormântul lui Avram Iancu, ,,Țara Iancului-iubirea mea”, ,,Memorialul Oituzului”, manifestare dedicată luptelor eroice duse de ostașii români în anul 1916, depunerile de coroane la monumentele eroilor etc.
Chem Cadrele Militare ale Filialei Noastre să ………….
Să fie prezente în Filială, să-și plătească cotizația.
Să fie mândri de Filială și să păstreze o înaltă disciplină militară.
General Ion Bărbulescu Președintele Filialei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here