Promisiunile lui Borc pentru Roșia și Jilț Sud, blocate de ONG-urile de mediu

508

Bankwatch și Greenpeace solicită, într-o scrisoare adresată vicepremierului Costin Borc, respingerea de către Guvern a propunerii conducerii Complexului Energetic Oltenia de facilitare a efectuării unor exproprieri prin hotărâre de guvern, cele două organizații de mediu invocând încălcarea dreptului de proprietate.

Potrivit Greenpeace, în cadrul vizitei de săptămâna trecută a viceprim-ministrului Costin Borc în județul Gorj, directorii Complexul Energetic Oltenia (CEO) i-au solicitat acestuia adoptarea de hotărâri de guvern pentru exproprieri în vederea extinderii carierelor Roșia și Jilț Sud. “Prin aceste acte, compania nu ar mai fi nevoită să negocieze cu localnicii, fiecare primind o sumă fixă prestabilită, și nici să suporte exproprierile, banii urmând să fie alocați de la bugetul de stat”, susțin cele două organizații de mediu.
CEO intenționează să extindă mai multe cariere din județul Gorj, multe dintre aceste proiecte fiind blocate deoarece compania consideră exagerate despăgubirile solicitate de proprietari pentru a-și reface gospodăriile.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here