Proiectul ,,Tangible Utopias”, regizat de gorjeanca Ioana Mischie, selectat la Venice Gap Financing Market

1716

Cel mai recent proiect artistic al regizoarei Ioana Mischie, ,,Tangible Utopias VR”, a fost selectat la Venice Gap Financing Market, marketul internațional de entertainment imersiv, care s-a desfășurat online în intervalul 4-6 septembrie 2020.

Selecția VR a Venice Gap Financing Market a reunit 12 proiecte din întreaga lume, printre acestea regăsindu-se și cel al gorjencei Ioana Mischie. ,,Tangible Utopias” reprezintă o franciză VR inovatoare inspirată de viziuni ale copiilor cu privire la cum ar putea arăta orașele viitorului pe termen lung. Proiectul este o continuare a ,,Government of Children” (3D film, web, VR), menit să încurajeze copiii să își exerseze imaginația civică și să vină cu proiecte de anvergură în vederea dezvoltării societății. La baza scenariului VR stau peste 200 de viziuni ale copiilor deja arhivate.
Prototipul prezentat în cadrul Venice Gap Financing Market a reunit primele cinci lumi virtuale dintr-un univers continuu. ,,Noe-fi imaginează viitoruri axate pe evoluția conștiinței umane, individuală sau colectivă. Proiectul VR facilitează o formă o telepatie virtuală, unde putem explora și personaliza imaginarul celorlalți despre viitor. (…) Idealul nostru este să generăm lumi artistice holistice, care pot fi prezentate nu doar în spații delimitate, precum o sală de cinema sau o galerie contemporană, ci în fiecare dimensiune a lumii noastre”, conform declarațiilor creatoarei proiectului, Ioana Mischie, ce au fost oferite pentru o publicație de profil. ,,Tangible Utopias” este practic o premieră conceptuală, artistică și tehnologică, care își propune să adapteze imaginarul uman în forme artistice tangibile prin maximizarea creativă a noilor tehnologii. Echipa transdisciplinară a proiectului reunește cineaști, artiști 3D, arhitecți, psihologi, antropologi și copii pasionați de VR. Proiectul ,,Tangible Utopias” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și este produs de Asociația Storyscapes, în colaborare cu Studioset, See Three și Noe-Fi Studios. Conceptul este creat de gorjeanca Ioana Mischie. Componenta de VR development în softul Unreal este semnată de Mircea Olteanu. Modelele 3D ale clădirilor din universul VR sunt realizate de Călin Bogdacenco și de Alexandru Pop de la Studioset. Sunetul și muzica VR sunt semnate de Andrei Nechifor, iar editarea trailer-ului VR de Bogdan Jugureanu.
Experiența este produsă de Sorin Baican și Ioana Mischie și co-produsă de Mircea Olteanu. Cercetarea și dezvoltarea procesului au fost facilitate de Theodora Giurgiuveanu, Luna Nica și Germina Ion. Viziunile copiilor din acest proiect au fost furnizate de ,,Government of Children”. Până la finalul acestui an, experiența VR va fi disponibilă pentru public într-o formă interactivă.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here