Proiectele lui Cârciumaru pentru mandatul viitor

261

1În viitorul mandat de primar, Florin Cârciumaru are în plan amenajarea de spaţii de agrement, baze sportive şi zone verzi. Florin Cârciumaru precizează că amenajarea Parcului Insuliţa pe de Jiu continuă, astfel încât, la finalul verii târgujienii vor avea un nou parc. Tot în zona de nord a Insuliţei, Florin Cârciumaru a dispus realizarea unei baze sportive şi de agrement, iar în cartierul Lotrului se va realiza o sală de sport special pentru practicarea boxului.

Pentru extinderea suprafeţelor verzi, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a anunţat că va amenaja noi locuri de joacă pentru copii şi spaţii verzi în zona Tuşnad, iar în Pădurea Drăgoieni vor începe lucrări de amenajare a unui spaţiu de agrement. „Amenajarea unei baze sportive şi a spaţiilor de agrement în zona Narciselor, modernizarea bazei sportive din cartierul Griviţei, dar şi construirea unui stadion în localitatea componentă Preajba, se află pe lista de investiţii în noul mandat de primar. Vor fi realizate spaţii împrejmuite şi cu iluminare nocturnă pentru copii cu vârsta mai mare de 14 ani, spaţiile fiind dotate cu panouri de baschet sau fileu în cartierele Lotrului, Debarcader, Plopilor, Abator, Săvineşti şi A. I. Cuza. Mai am în plan amenajarea unui patinoar pe perioada de iarnă în Amfiteatrul din zona Victoria-Centru şi achiziţionarea de echipamente necesare pentru funcţionarea acestuia”, a mai anunţat Florin Cârciumaru din investiţiile pe care le susţine în cel de-al patrulea mandat de primar.

Spaţii de recreere

De asemenea, Primăria Târgu-Jiu va investi în realizarea unor spaţii de recreere dotate cu echipamente de gimnastică în aer liber (fitness) în Parcul Lido, Parcul „Tudor Vladimirescu”, Parcul Central, Parcul „Debarcader”, Parcul „Arethia Tătărăscu şi în parcurile din Cartier Unirii şi Cartier 1 Mai Vest. În jur de 60 de locuri de joacă vor fi modernizate prin înlocuirea echipamentelor, refacerea împrejmuirilor şi pavarea suprafeţelor cu pavele din cauciuc, iar în fiecare cartier al municipiului vor fi montate copertine de protecţie moderne, dotate cu scaune şi mese de şah. Şi în privinţa extinderii spaţiilor verzi Primăria Târgu-Jiu se va implica. Actuala echipă de conducere a primăriei susţine dezvoltarea de noi spaţii verzi în municipiu pentru atingerea ţintei de 26 mp/locuitor şi refacerea spaţiilor verzi din cartierele de blocuri prin plantări arbori/arbuşti şi gazonarea peluzelor. În zonele Termocentralei, Aviatorilor, Bârseşti (intrare dinspre Tismana) se vor realiza perdele de protecţie prin plantare arbori, iar în Pădurea Preajba, Pădurea Drăgoieni, Şuşiţa (zona Nuci) vor fi amenajate zone special pentru picnic prin amplasarea de mese, bănci, coşuri gunoi şi grătare.

M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here