Proiect Erasmus+ la Tg-Jiu

310

Asociaţia “ECO Youths”, va implementa la Târgu-Jiu în perioada 01.06.2016 – 30.11.2016 proiectul de tineret “YES- Youth Eco Summer! Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + Acţiunea cheie 1- Proiecte de mobilitate în domeniul tineretului, program coordonat în România de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
Proiectul se derulează în parteneriat internațional cu organizații din patru țări europene: Italia (Associazione Eufemia), Bulgaria (CYA – The change is in You), Slovacia (ADEL – Association for Development, Education and Labour) şi Letonia ( Express Yourself). ”YES – Youth Eco Summer” are ca scop educaţia ecologică în rândul tinerilor, astfel încât aceştia să dezvolte o relaţie de apropiere faţă de mediul înconjurător, asigurând îmbunătăţirea calităţii acestuia prin activităţi responsabile şi eficiente. Proiectul va implica 25 de tineri dintre care 10 se confruntă cu diferite probleme de ordin social, economic şi geografic, în activităţi axate pe educația non-formală, construite astfel încât să contribuie la creșterea nivelului de educaţie ecologică al acestora şi de conştientizare al importanţei manifestării unui comportament eco-responsabil zilnic faţă de mediul înconjurător.
În prima etapă a proiectului, liderii grupurilor se vor întâlni la Târgu-Jiu în vederea stabilirii şi organizării îndetaliate a activităţilor din timpul săptămânii schimbului de tineri.
,,Cea de-a doua etapă a proiectului va fi implementată în perioada 20-28 August 2016, perioadă în care cei 25 de tineri din cele 5 ţări se vor întâlni la Târgu-Jiu, unde se vor desfăşura activităţi de educaţie ecologică, activităţi practice ecologice, de teambuilding, activităţi non-formale conturate în vederea atingerii scopului proiectului”, a declarat Sanda Simona, managerul de proiect.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here