Progresistul Glomnicu, numit director tehnic la SNLO

241

deschidereFostul social-democrat, în prezent preşedinte al UNPR Motru, Alexandru Glomnicu, şi-a atins scopul. Joi acesta a fost numit director tehnic al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO), post care a devenit vacant imediat după numirea lui Daniel Burlan pe postul de director general al SNLO. Glomnicu trebuia să fie numit pe această funcţie încă de anul trecut, de când UNPR Gorj era condus de către Dan Ilie Morega, dar sindicatele, sau mai precis Marin Condescu s-a opus, nedorind să îi facă pe plac deputatului. Acum că lucrurile în UNPR Gorj s-au liniştit, Condescu avându-l la organizaţie pe Ionel Manţog, USMO-ul lui Marin l-a acceptat pe Glomnicu pe funcţia de director tehnic al SNLO.

Gorjeanul atrăgea atenţia la jumătatea lunii ianuarie că Alexandru Glomnicu “joacă la două capete pentru funcţie”, adică îl trădează pe fostul preşedinte al UNPR Gorj, Dan Ilie Morega, pentru Marin Condescu, miza fiind ca sindicalistul să îl pună pe progresistul motrean, director tehnic al SNLO. Iată că, o lună şi jumătate mai târziu, mai precis pe 1 martie, lucrurile anunţate de Gorjeanul s-au adeverit. Alexandru Glomnicu, care i-a pupat la greu mâna lui Marin Condescu, a fost uns director tehnic şi pus astfel aghiotant al directorului general al SNLO, Daniel Burlan. Evident că numirea a şi fost consfinţită de Burlan deşi imboldul a venit, aşa cum era de aşteptat, de la Condescu. Vestea că Glomnicu va fi numit pe funcţie de 1 martie se cunoştea încă de miercuri în mineritul motrean, joi numirea fiind anunţată oficial salariaţilor din SNLO.

Cumnatul lui Râmescu a plâns după 700 de lei

Inginer-şef şi şef de Departament în cadrul ECFU Motru sunt cele două funcţii pe care le-a ocupat Glomnicu în cariera sa din slujba SNLO, promovările având legătură directă cu carnetul de partid. Şi, nu numai cu carnetul de partid, Glomnicu renunţând la cel de la PSD pentru unul de la UNPR, a contat şi influenţa rubedeniilor sale, motreanul fiind cumnatul afaceristului Mihai Râmescu, om cu influenţă financiară în localitate. În ciuda influenţei lui Râmescu, Glomnicu tot s-a plâns, până de curând, că îi pare rău că a renunţat la funcţia de consilier judeţean PSD, trecând în UNPR. Glomnicu susţinea că îi pare rău inclusiv de cei 700 de lei pe care îi încasa lunar, plângându-se că UNPR-ul nu i-a oferit funcţia promisă, adică cea de director tehnic la SNLO. S-a plâns de asta inclusiv lui Marin Condescu care s-a înduplecat de cererile lui Glomnicu şi mulţumit că şi-a pus omul la UNPR, adică pe Ionel Manţog, a acceptat să ofere şefului UNPR Motru funcţia dorită. Într-un fel sau altul Glomnicu îi va plăti lui Condescu pentru promovarea pe post, dar vom vedea pe parcurs cum. Cert este doar că, politic, Glomnicu este la pământ deşi are o funcţie de preşedinte la UNPR Motru dovadă că nici nu va candida însă pentru fotoliul de primar la Primăria Motru.

Urmează Vlaicu la CE Rovinari şi Iacob la CE Turceni

Condescu care a demonstrat că influenţează UNPR-ul, nu degeaba îi căuta de zor înlocuitor lui Dan Ilie Morega, ar urma acum să îi numească în funcţiile dorite şi pe Marius Vlaicu şi pe Dumitru Iacob, unul la Complexul Energetic Rovinari şi unul la Complexul Energetic Turceni. Nici nu ar fi de mirare, deoarece Vlaicu este de mult la picioarele lui Manţog. Aşa că, nu ar fi de mirare ca, în curând, Vlaicu să îşi reia locul la CE Rovinari de director la Direcţia de Relaţii cu Comunitatea, post din care l-au dat jos, anul trecut, sindicaliştii lui Condescu. Mai puţin credibilă ar fi numirea pe funcţia de director adjunct al CE Turceni a lui Dumitru Iacob, asta deoarece vărul lui Ion Răuţ nu s-a făcut deloc sluj la Condescu. Mai mult, după plecarea lui Morega şi Răuţ din UNPR Gorj, Iacob a cam rărit-o cu vizitele la UNPR deşi are aici funcţia aleasă de prim-vicepreşedinte. Nu ar fi însă de mirare ca, pentru a-i face vreo răutate lui Octavian Graure, Condescu să găsească un alt progresist pe care să i-l pună, directorului general al CE Turceni, în coaste.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here