Programe de prevenire a consumului de droguri, aprobate de Guvern

322

În contextul asumării prevederilor documentelor internaţionale pentru implementarea politicilor naţionale antidrog, la care România este parte, Guvernul a aprobat, ieri, două programe ce au ca scop prevenirea consumului de droguri şi oferirea de asistenţă medicală, psihologică şi socială consumatorilor de droguri, ce urmează a fi derulate prin Agenţia Naţională Antidrog, în calitate de coordonator naţional al politicilor în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri.

Cele două programe ce vizează perioada 2015-2018, au fost aprobate prin două hotărâri de Guvern. Aceste programe se desfăşoară în paralel şi urmăresc continuarea şi finalizarea unor proiecte privind combaterea consumului de droguri, începute în anii precedenţi, facilitând totodată realizarea obiectivelor Strategiei Naţionale Antidrog 2013-2020.
Programul naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri pentru perioada 2015 – 2018 va fi pus în aplicare exclusiv de către Agenţia Naţionala Antidrog, iar Programul de interes naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri 2015 – 2018 va fi pus în aplicare de către Agenţia Naţională Antidrog, prin procedura de selecţie a cererilor de finanţare depuse de către organizaţiile neguvernamentale.
Activități de asistență medicală, psihologică și socială pentru consumatorii de droguri se vor realiza prin intermediul centrelor de de prevenire, evaluare şi asistenţă antidrog. Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A) reprezintă o structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog.
Programul Național de Prevenire și Asistență Medicală, Psihologică și Socială a consumatorilor de droguri 2015-2018 are un buget total de 28 de milioane lei, iar Programul de interes Național de Prevenire și Asistență Medicală, Psihologică și Socială a consumatorilor de droguri 2015-2018 are un buget total de 12,7 de milioane lei.
Cuantumul total al bugetului celor două programe este în valoare de 40,7 milioane de lei.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here