Program de iarnă pentru salvamontişti

333

Salvamontiştii gorjeni au început patrulările în regim de iarnă la Rânca; s-a suplimentat numărul de salvatori şi s-a trecut la mijloacele de transport specifice sezonului, de la roţi, la şenile de zăpadă. Potrivit directorului Salvamont Gorj, de la mijlocul lunii decembrie, în Rânca se va ţine permanent ambulanţa Salvamont pentru a putea transporta accidentaţii la spital.

Pentru salvamontişti fiecare zi este o provocare. De multe ori, ei sunt chemaţi de acasă pentru a participa la intervenţii de salvare montană. Pentru ei acesta este un stil de viaţă, pentru că fac ceea ce le place. Sezonul rece este şi mai solicitant, ei fiind puşi în situaţia de a depune eforturi suplimentare pentru a face faţă noului program. De altfel, la Salvamont Gorj deja a început programul de iarnă. „Am început patrulările în regim de iarnă la Rânca. Am sumplimentat numărul de salvatori şi am trecut la mijloace de transport specifice iernii. În plus, de la mijlocul lunii decembrie vom ţine permanent la Rânca ambulanţa Salvamont pentru a transporta la spital accidentaţii”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
La ora actuală, în zona montană iarna şi-a intrat în drepturi, dar încă nu se schiază. Totuşi, în curând se va deschide sezonul de schi, astfel că va creşte numărul persoanelor care ajung în staţiunea Rânca, iar salvamontiştii vor fi mai solicitaţi, la fel cum se întâmplă în fiecare iarnă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here