Profesorul cu trecut infracțional de la Liceul din Țicleni a rămas fără orele de sport și de instruire practică! Mrejeru intră tare și în familia directorului Istrate

3276

Afacerea de familie de la Liceul Tehnologic Țicleni a ieșit la iveală, după ce Gorjeanul a relatat situația profesorului Elvis Trușcă, care preda sport și instruire practică în cadrul școlii în ciuda trecutului său infracțional, situația fiind tolerată de directorul unității de învățământ care este vărul său. De altfel, Mihai Istrate, directorul liceului din Țicleni, nu și-a angajat la plata cu ora doar vărul infractor în școala pe care o conduce de mai bine de șase ani, ci și tatăl pensionar care predă informatică în unitatea de învățământ, deși are 70 de ani, dar și soția care este cadru didactic la școala gimnazială din localitate. Inspectorul școlar general, Marcela Mrejeru, a specificat însă că nu va tolera situația, iar luni l-a anunțat pe director că vărul său nu va mai preda în cadrul liceului, în timp ce i-a cerut acestuia să refacă toate încadrările din școală.

Mihai Istrate, directorul plimbăreț al Liceului Tehnologic Țicleni, a revenit la finalul săptămânii trecute din Italia, acesta ajungând în Peninsulă cu un grup de elevi în cadrul unui proiect. Deși, Istrate știa că nu are un director adjunct la liceu tot a abandonat școala și a plecat o săptămână în străinătate, lăsând unitatea în mâinile unui membru al Consiliului de Administrație. În lipsa directorului a izbucnit scandalul cu vărul său, Elvis Trușcă, depistat de Gorjeanul cu un trecut infracțional deloc de neglijat.
Trușcă a fost condamnat în Italia în 2013 pentru furt calificat, iar în urmă cu 30 de ani a fost cercetat într-un dosar de viol și sechestrare a unei tinere din Porceni, localitate aparținând orașului Bumbești-Jiu. La angajarea în învățământ, Trușcă și-a prezentat vărului său, care știa de problemele infracționale ale rudei sale, doar un cazier judiciar, în care fapta veche nu figura, pentru că acesta și-a ispășit condamnarea, iar cele din Italia nu figurau. La încadrarea la plata cu ora de anul acesta, Trușcă nu a prezentat certificatul de integritate care să ateste că nu figurează în Registrul agresorilor sexuali, în baza unei legi promulgate de președintele țării în vara acestui an. Văru’ Istrate i-a luat apărarea rudei motivând, aberant, săptămâna trecută, pentru Gorjeanul că registrul nu funcționează, asta deși în Gorj se eliberaseră până atunci, prin IPJ, peste 300 de astfel de certificate.

Istrate, în fața inspectorului școlar general!
Directorul liceului din Țicleni a ajuns, luni, la IȘJ pentru a da ochi cu inspectorul școlar general cu care în ultimele zile a discutat doar telefonic situația vărului său, absența directorului împiedicând cursul firesc al anchetei instituției la adresa lui Trușcă Elvis. Cu această ocazie, Istrate a fost anunțat de inspectorul școlar general Marcela Mrejeru că de la 1 octombrie, Trușcă nu își va mai face orele de sport și instruire practică la liceu, orele urmând să fie preluate de profesori care au participat la examenul de titularizare și au luat note peste 5.00.
Pentru că Mrejeru a aflat că în liceu, directorul și-a încadrat și tatăl pensionar, cu vârsta de 70 de ani, la plata cu ora pe disciplina informatică, acesta predând înainte de pensionare matematică, dar și soția, dascăl titular la altă școală din localitate, aceasta i-a transmis lui Istrate să refacă încadrările. Până în prezent, profesorul Trușcă nu a prezentat la liceu certificatul de integritate comportamentală, ce urmează să-i fie eliberat de IPJ Gorj abia în următoarele zile. Din octombrie, vor dispărea de la catedra liceului toate rubedeniile directorului Istrate, tolerat în funcție de ani de zile de fostul inspector școlar general. De altfel, în ultimii ani, Istrate a transformat liceul într-o afacere de familie, aici fiind organizate cursuri fără ca participanții să primească la final masă ori bani cum ar fi fost prevăzut în proiect. În acest sens, un dosar penal este în cercetare la DNA.
ANAMARIA STOICA

4 COMENTARII

 1. Cand e vorba de rudele lui Istrate se impune alungarea lor.
  Cand e vorba insa de rudele lui Marcela Mrejeru, care sunt in sistem cu sprijinul ei, se impune mentinerea lor fara vreun scandal.
  Eu numesc asta ipocrizie, Marcela !

 2. Bă, ești prost!?
  Dar, pe iștfan nu-l întreabă nimeni despre ce anume a dormit în scaunul de inspector general?
  D-na inspector general ar trebui să le taie avântul infracțional și celorlalte cadre care abuzează copiii, inclusiv emoțional, pentru a-și crea fond pentru meditații, precum și modul prin care, ilegal și contra cost, elevii care nu au intrat pe bază de examen în școli și clase bune, ajung totuși la liceele unde majoritatea a muncit, nu a furat – cum, din păcate, promovează haita roșie a pisdiștilor gorjeni!
  Ia, spuneți, voi, șefi ai învățământului gorjean, cum se transformă clasele liceelo, de la 28 de elevi care au intrat pe baza notelor, în 35 de elevi, după ce nesimțirea și tupeul vostru pecuniar și-a băgat nisimțita șpagă printre ”condițiile excepționale”, adăugând la lege frauda, furtul, peșcheșul, promovând urmașii veoricăi …

 3. Familia Istrate este pusa pe capatuiala, rusinica acestui betivan ordinar care s-a instalat in biroul directorial. Este ginerele unui politist cu trrcut infoielnic.
  Il cunosc de cand ma știu, a fost si este o sugativa, posesorul unui limbaj suburban si nu ma mira trecutul dubios al rebedenilor din Sadu…padureni porcari violatori.
  Nepotul meu a fost elevul lui si pentru promovare a cerut pe fata motorina si băutură.
  Deci,mare este, inalt este, bun de mers la munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here