Profesori de informatică de nota cinci

318
3407010729_c999e48f16La disciplina „Informatică”, niciun candidat ce s-a prezentat în acest an la examenul de titularizare nu a obţinut nota minimă 7. Informatica este disciplina care le-a dat cea mai mare bătaie de cap cadrelor didactice la examenul de titularizare din acest an. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Vasile Antonie, aproximativ cinci candidaţi au obţinut o notă peste 5.

Singura materie la care s-au înregistrat rezultate atât de defectuoase este informatica unde, dintr-un total de 60 de candidaţi la postul de profesor pentru această disvioplină, doar câţiva au reuşit „performanţa” de a obţine o notă de 5. Totuşi, niciunul nu s-a titularizat, pentru acest lucru fiind nevoie un calificativ peste 7. Din cauza acestei situaţii, informatica este una din cele câteva materii la care încă mai sunt locuri libere la nivelul judeţului şi pentru care, pe data de 28 august, se vor „bate” câţiva candidaţi. „Astăzi şi mâine (n.r. luni şi marţi) au loc înscrierile pentru testarea de pe 28”, a declarat Antonie.
Testări pentru locuri de suplinire
Disciplinele pentru care încă mai există posturi neocupate sunt, în principiu, educaţia fizică specializată, disciplinele artistice, alimentaţia publică, franceza şi informatica. Numărul posturilor este mic, însă la înscrieri se aşteaptă mai mulţi candidaţi care nu au reuşit să ocupe un post în şedinţele publice anterioare. De data aceasta va fi vorba despre încă o testare care va avea loc la unul dintre colegiile naţionale „Tudor Vladimirescu” sau „Ecateria Teodoroiu” din Târgu Jiu, în data de 28 august. „Unde va fi nevoie se va organiza şi o probă practică, în data de 26 august”, a completat inspectorul şcolar general adjunct.
Profesorii pensionari, o soluţie pentru locurile neocupate
Posibilitatea ca unele cadre didactice pensionate să fie chemate din nou în câmpul muncii pare să fie una dintre soluţiile pentru disciplinele care vor rămâne fără profesori. De asemenea, o altă variantă de a ocupa aceste locuri sunt acordarea de ore suplimentare profesorilor deja existenţi în sistem. „Dacă nu se înscrie nimeni, se vor da la ore suplimentare sau la profesorii pensionari”, a mai spus Antonie. Slaba pregătire a unora dintre cadrele didactice pune încă un semn de întrebare într-un sistem de învăţământ care pare din ce în ce mai şubred.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here