Profesor de la CNTV întors din Italia a revenit, după doar câteva zile la școală! Părinți ai elevilor îi cer dascălului să se autoizoleze

6821

Profesorul Ciprian Giugiuc întors, săptămâna trecută, din Italia, acesta revenind din Peninsulă împreună cu un grup de elevi din Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu”, este acuzat de părinți ai elevilor liceului că refuză să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile cum cer autoritățile, precaute în fața Coronavirusului. Dascălul a revenit de două zile la catedră, șocându-și elevii și colegii din CNTV.

Reprezentanții DSP Gorj, contactați de Gorjeanul, susțin că profesorul putea reveni la școală pentru că nu s-a întors dintr-o zonă afectată. Regula de 14 zile de autoizolare se impune însă tuturor celor care vin în Gorj, în aceste zile, din Italia.Regula este respectată chiar de directorul Serviciului de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi, revenit din vacanță din Italia. Nici Mitroi nu a fost în una dintre zonele în care s-au înregistrat îmbolnăviri cu Coronavirus și cu toate acestea s-a autoizolat două săptămâni la domiciliu.La fel face acum și fostul consilier municipal Ion Săvoiu, care s-a văzut obligat să se autoizoleze 14 zile la domiciliu.Părinți ai elevilor lui Giugiuc în cer astfel profesorului de limba italiană să revină la domiciliu și să respecte cele 14 zile, atât timp cât fiul profesorului și restul elevilor sunt acasă.Dascălul nu a vrut să respecte regula spun colegi ai profesorului și pe considerentul că zilele lipsă din condică se plătesc cu 70% din salariu.Deși am încercat să solicităm detalii și despre acest caz la IȘJ Gorj, din păcate, ieri, nu am avut cu cine să vorbim. Inspectorul școlar general nu era în instituție, nu a răspuns pe telefonul mobil, iar purtătorul de cuvânt al IȘJ avea telefonul oprit, fiind în concediu.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here