Produse cosmetice cu deficienţe, oprite de la comercializare

418

Gorjencele trebuie să manifeste atenţie la cumpărarea produselor de înfrumuseţare. 14 controale efectuate de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au scos la iveală o serie de nereguli la cosmeticele vândute de comercianţii din judeţ.

La sfârşitul lunii trecute, comisarii Protecţiei Consumatorilor au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice. În total, 14 operatori economici au fost verificaţi, iar la 12 dintre aceştia oamenii legii au găsit probleme. Valoarea totală a produselor verificate a fost de 10.433,5 de lei, în timp ce valoarea produselor ce prezentau abateri de la legislaţia în vigoare se ridică la 1.932 de lei.
“Abateri constatate în teren de către comisarii noştri s-au referit la: neafişarea preţurilor şi tarifelor, în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit; comercializarea de farduri şi rujuri fără elemente de identificare; comercializarea de oje al căror termen de valabilitate expirase la finele anului trecut ori în primul trimestru al acestui an; informarea incompletă referitoare la perioada în care se desfăşoară o campanie de reducere de preţuri cu 25 % din preţul afişat iniţial; informare incorectă referitoare la o reducere de preţ pentru clienţii cu card de fidelitate. În urma abaterilor constatate, am dispus aplicarea a patru avertismente şi a opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei. De asemenea, am dispus oprirea temporară de la comercializare pentru produse în valoare de 515 lei, dar şi oprirea definitivă de la vânzare a unor produse a căror valoare ajunge la 102 lei”, a declarat Mădălin Giurcău, comisarul-şef adjunct al CJPC Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here